Стало відомо, коли запрацює послуга зміни мобільного оператора зі збереженням телефонного номера

Стало відомо, коли запрацює послуга зміни мобільного оператора зі збереженням телефонного номера

Стало відомо, коли запрацює послуга зміни мобільного оператора зі збереженням телефонного номера

 З лютого 2019 року українці зможуть зберегти свій номер телефону після зміни мобільного оператора. В тому, що запуск послуги MNP відбудеться на початку наступного року, впевнені майже всі мобільні оператори в Україні.

Наприклад, в lifecell посилаються на те, що на початку червня 2018 року НКРЗІ озвучила «Орієнтовний план виконання заходів щодо впровадження послуги переносимості номерів». Згідно з цим документом, запуск MNP очікується в першому кварталі 2019 року, – йдеться в аналітичній публікації “Економічної правди”.

>

У компанії «Vodafone Україна» також очікують, що послуга MNP запрацює на початку 2019 року.

А ось в «Київстарі» поки не готові назвати терміни запуску послуги перенесення мобільних номерів.

Перенести свій номер від оператора до оператора зможе кожен абонент, якщо він надасть достовірні дані про себе і пройде ідентифікацію особи. Ідентифікація особи при перенесенні номера буде обов’язкова.

Людині доведеться пред’явити паспорт і довести, що номер, який вона переносить до іншого оператора, належить їй. Абоненти з обмеженими фізичними можливостями зможуть перенести свій номер, скориставшись допомогою інших людей за умови видачі їм довіреності.

У заяві на перенесення номера необхідно вказати, до якого оператора людина переходить і від якого відмовляється. Оператори повинні повідомити абонента про готовність почати технічну процедуру перенесення номера. Під час перенесення абонент може залишатися без зв’язку не більше 3 годин.


Довідка :
  • Послуга переносимості мобільних телефонних номерів була запущена в 1999 році у Великобританії, Нідерландах та Гонконгу.
  • У розвинених країнах Європи вона працює з початку 2000-х років.
Останні новини