На українців чекають нові штрафи за парковку

На українців чекають нові штрафи за парковку

На українців чекають нові штрафи за парковку

 Як ми знаємо, залишилося кілька місяців до набрання чинності нового Закону, за яким водіїв чекають покарання за порушення правил парковки. Сума штрафу буде розраховуватися виходячи з того, де водій залишив свій автомобіль.

Мінімальне стягнення становить 255 гривень за те, що машина стоїть на пішохідному переході, газоні, перехресті або на тротуарі в недозволеному місці. Правила дорожнього руху забороняють парковку на залізничних переїздах, коліях, в тунелях, на естакадах, шляхопроводах та під ними, а також за 10 метрів до і після пішохідного переходу.

>

Також в Правилах йдеться про те, що зупинятися не можна в місцях, де залишається простору менше трьої метрів від подвійної розділової смуги і транспортним засобом, що зупинився.

Потрібно пам’ятати, що до зупинки громадського транспорту потрібно залишати не менше 30 метрів, а до початку дорожніх робіт – 10 метрів.

Не можна паркувати авто там, де неможливо виконати зустрічний роз’їзд, і якщо машина буде закривати знаки або світлофор.

Зупинка можлива не ближче ніж за 10 метрів до прилеглих доріг і виїздів з них. Заборонено зупинятися і стояти на тротуарах, якщо пішоходам залишається менше двох метрів.

Більшу суму – 510 гривень – з водіїв можуть стягувати, якщо машина перешкоджає руху пішоходів або інших транспортних засобів, або зупинилася на смузі для громадського транспорту.

Максимальний штраф буде загрожувати тим, хто залишить автомобіль на місцях для людей з інвалідністю. За це стягується 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1020 гривень.


 

Останні новини