Складений список країн, де можна «купити» громадянство

Складений список країн, де можна «купити» громадянство

Складений список країн, де можна «купити» громадянство

   Агентство Bloomberg нещодавно склало список держав, громадянство яких можна "придбати", інвестувавши в економіку країни певні суми. Їх всього десять, і вісім класифікуються МВФ як офшори.

Перелік, від більшої суми до меншої, очолила Австрія . Щоб стати громадянином цієї країни, необхідно інвестувати в її економіку 23,75 мільйона доларів. Можливість отримати паспорт цієї країни за гроші з'явилася в 1985 році, а податок на прибуток тут становить 25%. Як зазначає Bloomberg, надання австрійського громадянства підпадає під гарантії конфіденційності, передбачені законодавством країни – ці дані не публікуються і не передаються іншим країнам.

>

На другому місці опинився Кіпр. Громадянство можна отримати, інвестувавши в економіку острова 2,375 мільйона доларів. Податок на прибуток тут становить 12,5%.

Третє місце в списку – за Мальтою. Вартість громадянства цієї країни – 1,065 мільйонів доларів. Податок на прибуток складає 35%. При цьому, не оподатковуються доходи і активи за межами країни, а дохід з інвестицій в мальтійську економіку оподатковується пільговим податком на рівні 15%.

З 2017-го можливість набуття свого громадянства іноземцям також пропонує Туреччина. Для цього в країні потрібно придбати нерухомість на суму від 1 мільйона доларів або перевести на турецький рахунок у банку не менше 3 мільйонів доларів протягом трьох років.


Отримати громадянство за гроші також можна в шести невеликих острівних державах — Вануату, Гренадіа Сент-Китс і Невіс, Сент-Люсія, Домініка, а також Антігуа і Барбуд. Для останніх трьох це обійдеться в 100 тисяч доларів. А Гренада, де ця сума становить трохи понад 208 тисяч доларів, є членом Співдружності Націй, і її громадяни мають безвізовий доступ до 141 країну, включаючи Китай.

У коментарі агентству Крістіан Келін, глава компанії Henley & Partners, що займається консультуванням з подібних питань, зазначив, що причиною набуття громадянства більшості з цих країн є стабільність і безпеку зберігання коштів. Ухилення від податків не виступає головним мотивом.

За словами експерта, для багатьох бізнесменів другий паспорт – питання престижу. “Якщо у вас є яхта і два літаки, наступне, що вам потрібно — це мальтійський паспорт. Це останній символ стасуса. У нас є клієнти, які просто хотіли зібрати декілька паспортів", - відмітив він.

 

Останні новини