До Сонця відправили унікальний зонд

До Сонця відправили унікальний зонд

До Сонця відправили унікальний зонд

Сьогодні, 11 серпня, NASA запускає унікальний зонд "Parker Solar Probe". Він наблизиться до Сонця на 6,2 млн км. Це рекордно коротка відстань для земних літаючих об'єктів.

До цього зонди підлітали до Сонця на відстань, що у 7 разів більша за вказану, повідомили  в Американському аерокосмічному агенстві.

>

Одна із задач пристрою - з'ясувати температурну особливість Сонця. Досі науковці не знають, чому зовнішній шар його атмосфери є гарячішим за поверхню - 1,7 млн і 5,5 тисяч градусів за Цельсієм відповідно.

Також зонд має дослідити сонячну активність. Це дасть можливість прогнозувати масштабні події у космосі, що впливають на Землю.

Зближення апарату із зіркою триватиме близько 7 років. За розрахунками, у зоні максимального нагріву температура щита становитиме 1400 градусів, а максимальна швидкість руху на краю сонячної корони сягне 725 тис км/год.

На проект NASA витратило $1,5 млрд.

У 2020 році NASA хочуть виробляти кисень із атмосфери Марсу. На червону планету відправлять водорості або бактерії, щоб створити придатне для людей повітря. Якщо експеримент буде успішним, то це зробить Марс кращим для проживання майбутніх колонізаторів.

 

Останні новини