Від величезних штрафів за домашнє насильство будуть страждати і жертви кривдників

Від величезних штрафів за домашнє насильство будуть страждати і жертви кривдників

Від величезних штрафів за домашнє насильство будуть страждати і жертви кривдників

Адміністративна відповідальність за вчинення домашнього насильства може стати в рази більше. Нещодавно у Верховній Раді зареєстрували законопроект, згідно з яким штрафи за домашнє насильство: моральне, психологічне або фізичне, збільшуються в сто раз.

При цьому, штраф буде спрямовуватися не на компенсацію заподіяної шкоди потерпілим, а в державний бюджет. Такі санкції, кажуть активісти Партії Порядок, можуть мати зворотний ефект. Фактично, покарання понесе вся сім'я зловмисника, яка страждає від його дій.

>

- Если сегодня штрафи ставити від 170 грн до 680 грн, то после Прийняття змін смороду будут становитися від 17 000 грн до 34 000 долл - це за перший випадок. Если особа раптом скоїла таке правопорушення и прітягувалась до відповідальності за цією статтю в течение року, то такий штраф буде становитися від 34 000 до: 68 000 грн, - зазначив активіст Партії Порядок Микола Зінченко. - Если крівдніку буде присуджено штраф у судновому порядку у размере 17 000 грн, ВІН буде доповідна у дохід держави. Збільшення штрафу не є ефективна. Воно буде носить даже стрімуючій характер. Оскількі Тягар виплати штрафу, буде Покладення НЕ только на крівдніка. ВІН буде доповідна сортаменту з бюджету сім'ї.

Домашнє насильство потрібно запобігати, впевнені активісти Партії Порядок. Але для цього не обов'язково збільшувати штрафи. Державі потрібно проводити відповідні виховні, освітні та реабілітаційні програми.

- Більш ефективна, я вважаю, буде включення до санкції статті, Пожалуйста предполагает штраф у размере від 1700 грн, а такоже додатково Передбачити Виправні Громадські роботи та адміністративний арешт до таких осіб, - зазначив Микола Зінченко. - кроме того, держава винна пріділяті Рамус профілактічній роботі з такими особами. Повинна створюватісь Певна система програм на державному Рівні, яка буде працювати Постійно.


Останні новини