В Україні введуть електронні паспорти

В Україні введуть електронні паспорти

В Україні введуть електронні паспорти

В кінці лютого 2020 року в Україні стане можливим отримання електронного паспорта. Цей документ можна буде пред’являти, показавши особистий смартфон.

“Ми вже домовилися, завдяки нашій міграційній службі, я їй дуже вдячний, що в кінці цієї зими ми запускаємо електронний паспорт. І вже можна буде подорожувати по Україні, літати літаками, їздити потягами з цим документом”, – повідомив міністр цифровий трансформації України Михайло Федоров в інтерв’ю телеканалу “Україна”.

>

За словами міністра, отримати такий документ зможуть громадяни України, які мають паспорт у вигляді ID-карти або біометричний закордонний паспорт. Таких українських громадян на даний момент вже 17 мільйонів.

“Це нічим не відрізняється від біометричного паспорта”, – заявив Михайло Федоров.

“Є кілька систем авторизації, є і пароль, можна з системи швидко вийти, якщо загубиться телефон. Найголовніше – ставити паролі, захищати гаджети, які ви використовуєте, і не відкривати підозрілі посилання, які вам приходять”, – сказав міністр, відповідаючи на питання про безпеку електронного документа.

Михайло Федоров також підкреслив, що всі необхідні знання про користування електронними системами українці зможуть отримати завдяки освітній онлайн-платформі, яка запуститься 21 січня 2020 року. Кожен громадянин України зможе подивитися курси, як правильно користуватися електронними системами за допомогою гаджетів.


“Коли ми говоримо про “державу в смартфоні”, ми говоримо про зручну державу. Наша філософія – зробити державу зручним сервісом”, – підкреслив міністр.

Довідка:
  • Додаток “держави в смартфоні” запустився у бета-режимі, першими послугами, які будуть доступні в додатку, стануть електронні водійські права і технічний паспорт.
  • Міністр соціальної політики Юлія Соколовська повідомила, що Кабінет міністрів підтримав ініціативу щодо впровадження електронних трудових книжок.

 

Останні новини