У Раді хочуть підвищити штрафи пішоходам

У Раді хочуть підвищити штрафи пішоходам

У Раді хочуть підвищити штрафи пішоходам

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №2697, яким пропонується посилити відповідальність пішоходів за порушення правил дорожнього руху.

Про це свідчить інформація на сайті парламенту.

>

На думку авторів проєкту, нині рівень відповідальності пішоходів за порушення ПДР не відповідає рівню суспільної небезпеки і характеру шкоди (у тому числі й потенційної), яку вони заподіюють іншим учасникам дорожнього руху.

Що пропонують:

  • за непокору пішоходів сигналам регулювання дорожнього руху, перехід проїзної частини у невстановлених місцях або безпосередньо перед транспортними засобами, що наближаються, невиконання інших правил дорожнього руху – встановити штраф в розмірі 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 255 грн (раніше за такі порушення могли отримати попередження або штраф у 3 неоподатковані мінімуми доходів);
  • за ті самі порушення, вчинені особами у стані сп’яніння – штраф в розмірі 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 510 грн (раніше – 8 неоподатковуваних мінімуми доходів);
  • за порушення, що спричинили створення аварійної обстановки – штраф в розмірі 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян – 680 грн або громадські роботи на строк від двадцяти до сорока годин.

Таким чином, підвищення розміру штрафів за порушення пішоходами правил дорожнього руху посилить індивідуальну відповідальність осіб та покращить безпеку на автошляхах держави.


“Крім того, це буде мати значний профілактичний вплив, оскільки загроза сплати порівняно великих штрафів буде стримуючим фактором для порушення правил дорожнього руху”, – зазначається у пояснювальній записці.

Останні новини