Євро-2020: пам’ятка вболівальника

Євро-2020: пам’ятка вболівальника

Євро-2020: пам’ятка вболівальника

     Футбольні вболівальники усього світу з нетерпінням чекають літа. Адже з 12 червня до 12 липня у Європі триватиме чемпіонат з футболу. На честь 60-річчя турніру Євро-2020 відбудеться одразу в 12 країнах. Українська збірна за підтримки Української асоціації футболу також змагатиметься за чемпіонський титул. Усе, що потрібно знати про ігри українців, дізнався Центр громадського моніторингу та контролю.

>

Суперники та арени

Українська збірна, яку тренує Андрій Шевченко, зіграє три матчі у груповому етапі. Перший відбудеться 14 червня в Амстердамі на «ЙоганКройф арені». Синьо-жовті зустрінуться із національною командою Нідерландів. Нідерландці є дуже серйозними суперниками, однак спортивні оглядачі прогнозують українцям досить високі шанси на успіх.

Друга гра українців відбудеться 18 червня у Бухаресті.Підопічні Андрія Шевченка вийдуть на поле проти переможця плей-офф групи A або D. Суперником України може стати Румунія або ж Косово, Білорусь, Грузія чи Північна Македонія. Результати плей-офф українська збірна, як і вболівальники, дізнаються у березні. А наразі точно відомо, що 22 червня у Бухарестісиньо-жовті зіграють із австрійцями.

Головний тренер українців Андрій Шевченко пророкує своїй команді високі шанси на вихід із групи.

«Усе буде залежати, в якому стані наші гравці підійдуть до чемпіонату Європи. Найголовніше – щоб не було травм», –наголосив тренер.

Тренувальна база і товариські матчі


За інформацією Української асоціації футболу, наша збірна готуватиметься до матчів Євро-2020 у Бухаресті. Як розповів президент УАФ Андрій Павелко, організація розглядала варіанти розміщення в Амстердамі, Будапешті, Мюнхені, однак, зрештою, зупинилась на Бухаресті.

«У нас була певна перевага, тому що ми ще до жеребкування точно знали, в якій групі гратимемо. Тому й забронювали варіант, який сподобався, раніше за опонентів», – зазначив Павелко і додав, що на готель, у якому житиме українська команда, також претендувала збірна Австрії.

За словами президента УАФ, у Бухаресті планується також відкрити фан-посольство, у якому вболівальники зможуть отримати відповіді на будь-які питання.

У рамках підготовки до групового турніру українці також традиційно зіграють товариські матчі. У березні наша команда зустрінеться із збірними Франції (27 березня, Сен-Дені) та Польщі (31 березня, Хожув). А 26 травня зіграє зі збірною Кіпру.

Квитки

Продаж квитків на Євро-2020 розпочався влітку 2019 року. Оскільки охочих відвідати  чемпіонат було набагато більше, ніж квитків, УЄФА влаштувала електронну лотерею. Втім,  шанс придбати квитки ще є. У березні УЄФА дозволить тим, хто вже придбав квитки, їх перепродати.Перепродаж відбуватиметься на офіційному сайті euro2020.com/tickets. І щоб купити квиток, спочатку потрібно зареєструватись на вебпорталі.

 

Ціни на матчі залежать від раунду змагань, місць проведення і сектору на стадіоні.  Так, квитки на 1/8 фіналу в Баку, Будапешті та Бухаресті коштують 30, 75 і 125 євро, в  інших містах – 50, 125 і 185 євро.На матчі 1/4 фіналу – від 75 до 225 євро. На півфінал – від 195 до 595 євро. Найдорожчі квитки на фінал – від 295 до 945 євро.

Організатори закликають вболівальників бути уважними, щоб не стати жертвами шахраїв. І наголошують, що купити квитки з рук неможливо. Варто також пам’ятати, що УЄФА не видає копії паперових квитків. Тому якщо власник квитка загубить його чи пошкодить, то вже ніяк не зможе потрапити на гру.

Дорога і житло

Поєдинки в рамках Євро-2020 прийматимуть 12 міст у 12 різних країнах: Азербайджані, Англії, Угорщині, Німеччині, Данії, Ірландії, Іспанії, Італії, Нідерландах, Росії, Румунії та Шотландії.

Для вболівальників, які планують відвідати матчі синьо-жовтих, уже варто подбати про житло. Адже ближче до датготелі й апартаменти коштуватимуть набагато дорожче. Наразі можна знайти варіанти проживання в Амстердамі від 1,5 тис. грн за ніч, а в Бухаресті – від 500 грн.

З України до Амстердама можна добратись різними шляхами: автомобілем, автобусом чи літаком. Найзручніший і найшвидший – прямий авіапереліт, однак він – і найдорожчий. Щоб потрапити на гру українців 14 червня, доведеться заплатити від 20 тис. грн за квиток в обидва боки. Автобус обійдеться приблизно у 6 тис. грн, але дорога до Амстердама займе півтори доби.

Доїхати до Бухареста можна також автомобілем або автобусом за 1200 грн. Літаком вийде швидше, але дорожче. Залежно від дати та рейсу ціни на квитки коливаються від 6 тис. грн.

Груповий етап Євро-2020 завершиться 24 червня. До 1/8 фіналу вийдуть дві найкращі команди і чотири третіх місця. Щоб заохотити українських гравців, УАФ вже пообіцяла виплатити рекордні преміальні для членів збірної. Втім, для фанатів українські футболісти уже є переможцями.

 

 

Останні новини