Нові камери автофіксації виявляють автомобілі-двійники

Нові камери автофіксації виявляють автомобілі-двійники

Нові камери автофіксації виявляють автомобілі-двійники

 Заступник начальника патрульної поліції Олексій Білошицький розповів, як за допомогою камери автофіксації виявили автомобіль з підробними документами. За його словами, система автоматичної фіксації зафіксувала перевищення швидкості й надіслала відповідний лист власнику авто. Втім, насправді це виявляється не той автомобіль.

>

Олексій описав один випадок, який стався з Максимом. Він отримав штраф за чуже порушення, адже під час автофіксації мирно спав удома. Максим повідомив про помилку в поліцію, яка взяла в роботу інформацію. На даний автомобіль було роздано орієнтування, і патрульні екіпажі почали його шукати. Трохи пізніше знайшли це авто у Білій Церкві.

“Під час перевірки документів виявлені ознаки підробки свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, а саме: реєстраційний документ виготовлений в кустарних умовах та не відповідає жодному зразку на території України. Автомобіль та водія затримали”, – повідомив Олексій Білошицький.

Таким чином, система автоматичної фіксації стала додатковим інструментарієм для виявлення такого виду правопорушень.

Довідка:
  • З 1 червня відбувся офіційний запуск камер автоматичної фіксації порушень ПДР. За перші хвилини в столиці було зафіксовано понад двісті випадків перевищення швидкості.
  • Міністерство інфраструктури внесе на розгляд Верховної Ради законопроект про повернення техогляду автомобілів.

 


Останні новини