Європа пропонує Україні новий транзитний контракт на 10 років

Європа пропонує Україні новий транзитний контракт на 10 років

Європа пропонує Україні новий транзитний контракт на 10 років

 Голова Європейської комісії Марош Шефчович зробив пропозицію Україні в питанні нового контракту на транзит російського газу після 2019 року.

Після фактичного провалу тристоронніх (Україна-ЄС-Росія) переговорів про транзит газу 21 січня в Брюсселі єврокомісар повідомив, що новий контракт мав би бути мінімум на 10 років, а обсяг щорічного транзиту - на рівні того, який зазвичай забезпечує України, тобто в межах 80-90 млрд кубометрів на рік, передають Українські Новини.

>

"З мого погляду, новий контракт повинен бути довгостроковим - на 10+ років. Обсяги повинні бути комерційно життєздатними, тому що ми повинні залучити інвестора в організацію і апгрейд української ГТС. І ми також хотіли б, щоб це були європейські компанії з високою репутацією", - цитує Мароша Шефчовича "Інтерфакс Україна".

При цьому тариф на транзит повинен відображати витрати на послугу і залежати від заброньованого обсягу транзиту газу.

Раніше повідомляли, що переговори між Росією, Україною і Європейським Союзом про транзит газу через територію України після 2019 року продовжаться в травні.


За підсумками зустрічі 21 січня міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Росія пропонує продовжити дію чинного транзитного контракту після 2019 року.

 

Останні новини