Євросоюз і ЄБРР запускають кредитну лінію для українських підприємств

Євросоюз і ЄБРР запускають кредитну лінію для українських підприємств

Євросоюз і ЄБРР запускають кредитну лінію для українських підприємств

Малі та середні підприємства зможуть отримати довгострокові кредити в гривні.

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) і Європейський Союз (ЄС) запускають кредитну лінію обсягом 60 млн євро для фінансування проектів малих і середніх підприємств в Україні.

Про це 15 березня заявив керуючий директор ЄБРР в країнах Східної Європи і Кавказу Маттео патронів на презентації проекту в Києві.

>

За його словами, кредитна лінія EU4Business-ЄБРР надасть підприємствам можливості, які відкриваються у зв'язку з Угодою про глибоку та всеосяжну зону вільної торгівлі між ЄС і Україною.

Патроні додав, що позичальники позичальники зможуть отримати довгострокові кредити в гривні - до 3 млн євро в еквіваленті.

Він зазначив, що малі та середні підприємства забезпечують майже 80% робочих місць в Україні, але них припадає лише близько 40% ВВП.

Як заявив на презентації глава представництва ЄС в Україні Хьюг Мінгареллі, Євросоюз намагається, щоб кредитні лінії сприяли економічному зростанню в Україні.

"У 2018 році обсяг експорту українських товарів до ЄС зріс на 15%, а імпорт товарів з ЄС - на 11,5%", - сказав він, додавши, що кредитні лінії сприяють збереженню "цих позитивних тенденцій".

Нагадаємо, в кінці 2018 року президент Петро Порошенко провів зустріч з президентом ЄБРР торбою Чакрабарті, який запевнив, що Банк буде підтримувати структурні зміни в Україні через інвестиції та фінансування інфраструктурних, муніципальних та інших важливих проектів.

У березні 2019 року Міністерство фінансів України повідомило, що ЄБРР за час співробітництва з Україною профінансував 410 проектів на загальну суму 13 млрд євро.


Завдяки співпраці з ЄБРР в Харківській області мають намір реалізувати ряд ініціатив - створення регіонального фонду з енергоефективності, Східноукраїнського центру підтримки малого та середнього бізнесу, а також закупівлю нового обладнання для онкологічного центру.

 

Останні новини