«Нафтогаз» не знизить ціну на газ для населення у травні

«Нафтогаз» не знизить ціну на газ для населення у травні

«Нафтогаз»  не знизить ціну на газ для населення у травні

 У компанії заявили про юридичний колапс.

НАК "Нафтогаз України" не зможе виконати постанову Кабміну про зниження ціни на газ для населення. Про це заявив керівник газового дивізіону "Нафтогазу" Андрій Фаворов в інтерв'ю "РБК-Україна".

>

"Ми будемо змушені дотримуватися чинної постанови № 867, якою на нас покладені спецзобов’язання. Але наша позиція залишається незмінною. НАК вважає, що газ повинен продаватися за ринковою ціною, яку визначає попит і пропозиція. Цей рівень може бути як вищим за ціну, встановлену Кабміном, так і нижчою", – підкреслив Фаворов.

Йдеться про зниження ціни на газ для населення відповідно до постанови № 293, яка не скасовує режим спецзобов’язання (ПСО), покладений на "Нафтогаз" постановою № 867. Цей режим також передбачає, що з 1 травня ціна на газ для побутових споживачів повинна скласти близько 9,7-9,8 грн за кубометр, хоча уряд вже розпорядився знизити її до 8,38 грн за кубометр.

Тоді прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що в пропозиції "Нафтогазу" "може бути пастка", в пропозиції "Нафтогазу" "може бути пастка", якщо ж ціни на газ в Європі виростуть, ніщо не захищатиме українців від зростання тарифу вище 9,7-9,8 грн за кубометр. Тому Кабмін вирішив не скасовувати ПСО, але дозволив "Нафтогазу" знизити ціну.


 

Останні новини