В Україні стрімко відроджується річкова транспортна галузь

В Україні стрімко відроджується річкова транспортна галузь

В Україні стрімко відроджується річкова транспортна галузь

 Як відомо, річкові перевезення - найдешевший спосіп доправки вантажів між пунктами поєднаними однією водною системою, при наявності гарного форватеру і сучасних судноплавних засобів.

Тривала криза 1990-х та хижатський грабунок наближених до влади призвели до того, що Україна, котра колись мала один з найпотужніших морських та річкових флотів світу майже все втратила. Ситуація мало покращилась протягом 2000-х. Однак все міняється. Не зважаючи на російську агресію реформи, повільні та не досконалі, дають свій ефект.

>

Протягом січня-травня річкою Дніпро було перевезено майже 3,2 млн тонн, що на 1,3 млн тонн, або на 68% більше за аналогічний період 2018-го року, повідомляють Патріоти Україниз посиланням на АМПУ.

Левову частку перевезень становлять зернові та будівельні вантажі. Обсяги їх перевезень зросли, відповідно, у 2,2 та 1,4 раза. Перевезення Дніпром зернових складають майже половину від загального обсягу вантажів (1,5 млн тонн).

Протягом зазначеного періоду Дніпром було здійснено 3235 рейсів, що на 2% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

 

Останні новини