Президент України Володимир Зеленський домовився з представниками світового IT-гіганта Viber. Компанія погодилася інвестувати в економіку нашої країни. Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента України.

>

На даний момент керівництво країни веде переговори відразу з декількома гігантами IT-сфери, які змогли б вкласти кошти в розвиток українського IT-сектора.

Після переговорів японська компанія Rakuten, власник сервісу Viber, планує збільшити обсяги робіт і послуг, що надаються українцям. В тому числі, планується розширити сферу діяльності і збільшити обсяг вкладених коштів.

Зеленський зустрівся з засновником компанії Rakuten Хіроші Мікітані. В першу чергу планується розширити штат компанії і відкрити новий офіс в Києві. Мікітані заявив, що український ринок досить перспективний і підтримали ідею збільшення кількості інвестиційних проектів, які вже працюють в нашій країні.

Крім того, ідея Зеленського створити «держава в смартфоні» знайшла позитивний відгук у японського підприємця. Він зголосився співпрацювати в сфері розробки необхідних додатків і програм.

Також в ході переговорів Зеленський запросив Мікітані увійти до складу Національної інвестиційної ради. Нещодавно секретарем цього органу став Давид Арахамія.


Крім японської компанії активні переговори ведуться з такими відомими компаніями, як Apple, Samsung, Google.

Нагадаємо, Акценти писав, що Володимира Зеленського запросили в Лондон для участі в засіданні ПА НАТО . Засідання Парламентської Асамблеї НАТО відбудеться вже восени цього року. Відповідну заяву зробила Мадлен Мун - президент ПА НАТО. 

Також Акценти повідомляв, що в мережі розповіли, скільки заробляють люди з оточення Зеленського . Як відомо в офісі президента України тепер залишилося всього 250 чоловік після масштабного скорочення. Згідно з положенням, прийнятим Кабміном, тепер зарплати на наближених до президента посадах будуть коливатися в широкому діапазоні.

Нещодавно Акценти писав, що Володимир Зеленський терміново прибув до Львова . Так, в мережі стало відомо про те, що президент 26 червня відвідає культурну столицю України, де може уявити населенню нового голову Львівської ОДА. Також в плани Володимира Зеленського входить відвідування Форуму місцевого розвитку, який як раз проходить в Трускавці.