Україна разом з США і Польщею підпишуть угоду про постачання газу

Україна разом з США і Польщею підпишуть угоду про постачання газу

Україна разом з США і Польщею підпишуть угоду про постачання газу

 Йдеться про постачання в Україну американського СПГ.

Україна, США та Польща найближчим часом підпишуть угоду про постачання газу, повідомляє польське видання Biznesalert.

>

Очікується, що в підписанні візьмуть участь міністр енергетики США Річард Перрі, секретар РНБО України Олександр Данилюк і повноважний представник уряду Польщі з питань енергетичної інфраструктури Петер Наїмський.

У виданні зазначили, що мова йде про постачання в Україну скрапленого природного газу (СПГ) з США, а також зберігання газу в українських газосховищах.

«Угода стосується співпраці в галузі реформ українського газового ринку, інфраструктури імпорту природного газу Польщі, інфраструктури зберігання газу в Україні і експорту американського СПГ, а також сполучних газопроводів у регіоні», – йдеться в публікації.

Нагадаємо, польська нафтогазова компанія PGNiG раніше почала перепродаж купленого у США СПГ Україні. Перша партія СПГ після регазифікації куплена компанією «Енергетичні ресурси України».

«СПГ закачують в польську транспортну систему з терміналу «Свіноуйсьце», а потім подають на Україну через прикордонний газопровід у Германовичах. Доставку до українського партнера здійснять до кінця 2019 року», – повідомила PGNiG.


Протягом останніх трьох місяців 2018 року були підписані договори щодо постачання американського СПГ у Польщі обсягом  приблизно 7,5 млрд куб. м в рік, що моде зробити Польщу центром реекспорту в своєму регіоні.

 

Останні новини