Мінфін: Відносини з інвесторами поліпшуються

Мінфін: Відносини з інвесторами поліпшуються

Мінфін: Відносини з інвесторами поліпшуються

Україна стала однією з трьох країн з найбільшим прогресом у сфері якості поширення даних.

Інститут міжнародних фінансів поліпшив позиції України в щорічному рейтингу якості взаємодії суверенних емітентів з міжнародними інвесторами. Про це повідомляється на сайті Міністерства фінансів в п'ятницю, 25 жовтня.

>

Так, в 2019 році оцінка України в сфері відносин з інвесторами виросла на 3,5 бала, збільшившись з 36,5 до 40 з максимальних 42-х.

У Мінфіні прогрес пов'язують з початком проведення глобальних викликів з інвесторами і публікаціями розширених даних для аналізу на сайті міністерства.

У нинішньому звіті IIF Україна стала однією з трьох країн разом з Ганою і Угорщиною з найбільшим прогресом у сфері якості поширення даних: оцінка відкритості виросла на 4 бали - з 32 по 36 з 44 максимальних.

IIF зазначив у своєму звіті, що прогрес вдалося досягти завдяки частковому впровадженню обліку за методологією IMF GFSM 2001, оприлюдненню графіка погашення держборгу щоквартально і публікаціями графіка погашення валового зовнішнього боргу.

Як наголошується, в 2018 році Інститут міжнародних фінансів також визнав найбільший прогрес України: оцінка практик України в сфері відносин з інвесторами зросла на 20 балів, збільшившись з 16 до 36,5 з максимальних 42-х.

Як повідомлялося, в рейтингу Doing Business-2020 Україна піднялася відразу на сім пунктів і посіла 64 місце серед 190 країн.

У минулому році Україна піднялася на п'ять позицій, а ще роком раніше - з 80 на 76 місце.


 

Останні новини