МВФ порахував втрати від дешевої нафти

МВФ порахував втрати від дешевої нафти

МВФ порахував втрати від дешевої нафти

Зростання ВВП країн Перської затоки через падіння цін на нафту сповільниться до 3,2% в 2015 році, бюджети не дорахуються 275 млрд доларів, їх дефіцит складе 12,7%. Про це повідомила виконавчий директор Міжнародного валютного фонду.

“В даний час велика частка податкових та експортних надходжень в державах Перської затоки приходить від нафти. Ціни на нафту різко знизилися з середини 2014 року, доходи від експорту, як очікується, будуть в 2015 році майже на 275 мільярдів менше, ніж в 2014 році, податкові та поточні залишки на рахунках регіону різко знижуються. Прогнозований МВФ бюджетний дефіцит складе 12,7% ВВП в 2015 році”, – сказала Лагард в неділю, виступаючи перед міністрами фінансів цих країн на засіданні Ради співробітництва арабських держав Перської затоки (GCC) в Катарі.

>

Також, за її словами, очікується уповільнення зростання ВВП країн регіону до 3,2% в 2015 році і 2,7% в 2016 році, що менше, ніж у 2014 році (3,4%).

Проте створені “буферні фонди” (резервні фонди – ред.) дозволяють “уникнути необхідності раптового коригування фіскальної політики” і виконувати взяту державами соціальне навантаження, додала Лагард.

У країни Перської затоки входять найбільші гравці на світовому ринку нафти: Бахрейн, Кувейт, Оман, Саудівська Аравія, Катар і Об’єднані Арабські Емірати.

Останні новини