В Україні планується створити інтегровану базу даних про перевірки бізнесу

В Україні планується створити інтегровану базу даних про перевірки бізнесу

В Україні планується створити інтегровану базу даних про перевірки бізнесу

Верховна Рада має намір схвалити створення інтегрованої автоматизованої бази даних про перевірки підприємств контролюючими органами.

За прийняття в першому читанні законопроекту №2531а “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення законодавства у сфері державного нагляду (контролю)” проголосувало 238 депутатів.

>

Представляючи законопроект у Раді, міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус сказав, що це законопроект спростить для бізнесу процедуру перевірок з боку контролюючих органів. За його словами, якщо два контролюючі органи мають намір перевірити одну і ту ж компанію, то система зможе автоматично об’єднати ці перевірки в одну.

“Буде видно: хто, до кого і з якої причини йде “в гості”, тобто перевіряє”, – сказав він.

За словами А.Абромавічуса, підприємець буде інформуватися про перевірки по електронній пошті. Також законопроектом передбачається відповідальність чиновників за введення в автоматизовану систему неправдивої інформації.

“Цей законопроект дозволить систематизувати роботу цілої армії чиновників і звільнити бізнес від їх надмірної уваги”, – сказав міністр.

Згідно з пояснювальною запискою, законопроектом вводиться норма, згідно з якою у разі, якщо порушник не виконує санкції протягом 15 календарних днів, то всі органи контролю повинні звертатися до суду для розгляду питання про застосування санкцій. Цим встановлюється єдиний порядок справляння санкцій держорганами.


Останні новини