Яким машинам не потрібно буде проходити техогляд в Україні (список)

Яким машинам не потрібно буде проходити техогляд в Україні (список)

Яким машинам не потрібно буде проходити техогляд в Україні (список)

У список потрапили шість категорій автомобілів

З 2019 року в Україні повернуть обов'язковий техогляд легкових машин. Він проходитиме раз на два роки. Але не всі власники автомобілів будуть зобов'язані їхати на станції техогляду, повідомляє "Автоблог".

>

Які машини не будуть проходити ТО

 - Машини, які використовуються виключно в рамках спортивних змагань;
 - Машини, вироблені більше 30 років тому і підпадають під категорію "історичні". Такий автотранспорт має відповідати критеріям історичної цінності згідно з експертною оцінкою і мати відповідні номерні знаки історичних транспортних засобів;
 - Машини, що належать особам, які мають дипломатичну недоторканність;
 - Машини, які експлуатуються виключно в сільськогосподарській сфері і лише на території України;
 - Машини, призначені для використання виключно в зоні відчуження відповідно до Закону "Про правовий режим території, що отримала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи";
 - Спеціалізовані машини, які використовуються виключно на території України для перевезення цирків, парків розваг і т.п., максимальна швидкість яких не повинна бути вище 40 км/год.
Крім того, перевізники і власники авто зможуть самі вибрати станцію, де будуть проходити ТО.

Нагадаємо, що обов'язковий техогляд буде проходити на станціях технічного обслуговування (СТО). У Мінінфраструктури кажуть, що того вимагає виконання Угоди про асоціацію України з ЄС.


Всі нововведення набиратимуть чинності поступово, протягом 2015-2022 років. У першу чергу змусять проходити більш жорсткий техогляд комерційні транспортні засоби, які здійснюють перевезення вантажів і пасажирів.

А ось легковикам доведеться приготуватися під час першої перевірки вже в період з 01.11.2019 по 28.02.2021 рік. Терміни залежать від року випуску машини.

 

Останні новини