США підозрюють Bosch у причетності до афери Volkswagen

США підозрюють Bosch у причетності до афери Volkswagen

США підозрюють Bosch у причетності до афери Volkswagen

Американські слідчі запідозрили компанію Bosch у шахрайській схемі з участю автоконцерну Volkswagen. Про це повідомляє Reuters, посилаючись на близькі до слідства джерела.

Bosch виготовляє ключові компоненти для дизельних двигунів у шести моделях Volkswagen і одній моделі Audi.

Повідомляється, що питанням причетності Bosch до схеми Volkswagen займається Міністерство юстиції США. Там вважають, що німецька компанія, яка поставляє частину комплектуючих для автомобілів, допомагала концерну з Вольфсбурга обходити обмеження для дизельних машин.

>

Агентство зазначає, що розслідування перебуває на початковій стадії і поки немає свідчень того, що компанія Bosch дійсно порушувала закон.

Офіційний представник компанії та представник Міністерства юстицій США від коментарів відмовилися.

Влада США веде розслідування щодо Volkswagen з 2014 року. Американська влада зобов'язала компанію відкликати з ринку в країні 500 тисяч машин. Концерн змушений був частково призупинити продаж низки моделей дизельних автомобілів. Він визнав, що несправним ПЗ забезпечено 11 млн авто по всьому світу. Концерну загрожує штраф 18 мільярдів доларів.

Пізніше американська влада звинуватила німецький автоконцерн у нових порушеннях.

У жовтні Volkswagen вперше за 15 років відзвітував про квартальний збиток. Негативний результат зумовлений тим, що компанія зарезервувала 6,7 мільярдів євро на витрати, пов'язані з "дизельним скандалом".

Нагадаємо, у вересні стало відомо, що в дизельних двигунах автомобілів Volkswagen встановлювалися пристрої, які дозволяли зменшити реєстровану кількість забруднюючих речовин, що викидається в атмосферу під час проведення тестів.


Останні новини