Goldman радить інвесторам купувати долари і рублі

Goldman радить інвесторам купувати долари і рублі

Goldman радить інвесторам купувати долари і рублі

Інфляційні очікування в США в 2016 році зростуть, долар США буде дорожчати, як і валюти Росії та Мексики, на цих прогнозах будується частина інвестиційних ідей аналітиків Goldman Sachs Group Inc. на наступний рік.

Американський інвестбанк рекомендував інвесторам купувати долари за євро та ієни, включаючи цю торгову стратегію в число кращих на наступний рік.

>

У 2015 році долар подорожчав до всіх основних валют на тлі підготовки Федеральної резервної системи (ФРС) до першого підвищення процентних ставок з 2006 року в умовах збереження грошово-кредитного стимулювання в єврозоні та Японії.

“Розбіжність у політиці ФРС і ЄЦБ з Банком Японії залишиться однією з найбільш довгих тем 2016 року, – йдеться у звіті стратегів Goldman Sachs. – Валюти особливо чутливо реагують на такі розбіжності і, незважаючи на ріст долара, який уже був, ми вважаємо, що у нього є простір для подальшого зміцнення до євро та ієни”.

В числі шести основних торговельних ідей банк також рекомендує купувати прив’язані до інфляції бонди США проти класичних облігацій і вкладатися в мексиканський песо і російський рубль проти південноафриканського ренда і чилійського песо. Стратегія по казначейських паперах, за словами аналітиків, дозволить зіграти проти надто песимістичних очікувань щодо динаміки цін в США.

Крім того, Goldman Sachs вважає цікавою можливістю звуження спредів прибутковості італійських та німецьких держоблігацій.


Аналітики Goldman Sachs вважають, що економіка ринків намацає “дно” у 2016 році (економіка Росії перестане стискатися, сповільнення економіки Китаю компенсується зростанням економіки Індії). При цьому експерти утримуються від “бичачих” сценаріїв стосовно фондових ринків країн, що розвиваються, на 2016 рік через слабке економічне зростання і геополітичні ризики.

Росія, Індія і Польща входять в число країн, ситуація в яких покращилася достатньою мірою для того, щоб підтримати зростання їхніх активів, зазначають експерти.

Згідно з прогнозом Goldman Sachs, економічний підйом в emerging markets в 2016 році прискориться до 4,9% з 4,4% в 2015 році, причому збільшення темпів зростання буде зафіксовано вперше з 2010 року.

Незважаючи на те, що темпи економічного підйому в країнах, що розвиваються, будуть як і раніше нижчими від довгострокового тренду, їх прискорення підтримає довіру інвесторів, нинішній настрій яких є “ведмежим”, зазначають аналітики Goldman Sachs.

“Нам не по дорозі з надмірним песимізмом щодо довгострокових перспектив активів emerging markets, з яким ми іноді стикаємося”, – йдеться в звіті банку.

Основним ризиком для ринків, що розвиваються, на думку експертів, є “різке ослаблення” юаня. Зміцнення долара США і сповільнення економічного зростання в Китаї може змусити владу КНР “відпустити юань у вільне падіння”, що пошириться на інші emerging markets, відзначають в Goldman Sachs.

Валюти emerging markets, які суттєво подешевшали в цьому році, більше не є дорогими, вважають вони.

Восени минулого року Goldman прогнозував падіння євро до $1,15 протягом 12 місяців, однак практично весь час в цьому році єдина валюта торгувалася нижче цього рівня, а в березні опускалася до 12-річного мінімуму – $1,0458.

Тоді ж експерти інвестбанку рекомендували інвесторам продавати швейцарський франк в парі зі шведською кроною. Проте вже 15 січня поточного року їм довелося відкликати цю рекомендацію, оскільки ЦБ Швейцарії несподівано скасував верхню межу курсу франка до євро, що призвело до різкого зміцнення швейцарської валюти.

Останні новини