У Росії пояснили, чому не можуть припинити постачання газу Україні

У Росії пояснили, чому не можуть припинити постачання газу Україні

У Росії пояснили, чому не можуть припинити постачання газу Україні

Російська Федерація в жодному випадку не буде відключати Україні газ і піддавати ризикам транзит газу в Європу.

Про це заявив міністр енергетики РФ Олександр Новак в інтерв'ю програмі "Вести в суботу".

"Україна отримує газ з РФ. Сьогодні ці відносини врегульовані тим протоколом, що був підписаний у жовтні цього року на півріччя. Ми живемо в рамках тих контрактів, які підписані на період до кінця 2019 і по постачаннях газу, і щодо транзиту газу. Вважаю, що в рамках цих контрактів нам потрібно продовжувати це взаємодія, тому що ми все-таки є надійним постачальником газу для європейських споживачів. Ця надійність підтверджена багатьма десятиліттями роботи ", - сказав міністр енергетики РФ.

>

Відповідаючи на запитання, чи варто перекрити Україні газ "в помсту" за підрив ЛЕП для Криму, Новак підкреслив: "Ні в якому разі нам не можна піддавати сумніву надійність і гарантованість наших поставок для наших європейських споживачів, в першу чергу".

Нагадаємо, наприкінці листопада Україна відмовилась від закупівель російського газу.

До кінця цього року російський "Газпром" встановив ціну газу для України в 227 дол. за тисячу кубометрів.

2016 року Київ розраховує купувати в разі необхідності російський газ за ціною приблизно 207-208 дол. за тисячу кубів. Ціна на газ з Європи очікується на рівні 175-180 дол.

За даними "Укртрансгазу", в листопаді Україна імпортувала 1,1 млрд кубометрів природного газу, з них 65% - з Європи. В компанії зазначали, що імпорт газу здійснюється тільки зі Словаччини та Угорщини.


Вчора Арсеній Яценюк заявив, що Україна переживе зиму без російського газу.

Останні новини