ЖОДНА ФРАКЦІЯ В ПАРЛАМЕНТІ НЕ ПІДТРИМУЄ ПРОЕКТ ПОДАТКОВОЇ РЕФОРМИ

ЖОДНА ФРАКЦІЯ В ПАРЛАМЕНТІ НЕ ПІДТРИМУЄ ПРОЕКТ ПОДАТКОВОЇ РЕФОРМИ

ЖОДНА ФРАКЦІЯ В ПАРЛАМЕНТІ НЕ ПІДТРИМУЄ ПРОЕКТ ПОДАТКОВОЇ РЕФОРМИ

Нардеп від фракції БПП Оксана Продан заявила, що фракція не підтримуватиме законопроект №3630, яким вносяться зміни до Податкового кодексу України для проведення податкової реформи. Про це парламентар сказала в ході свого виступу на мітингу біля будівлі Верховної Ради, пише «РБК-Україна».

>

"№3630, скоріш за все, не може пройти, тому що фракція БПП прийняла рішення його не підтримувати", - заявила Продан.

Вона зазначила, що Рада сьогодні буде наполягати на формуванні урядом проекту державного бюджету, який задовольнить соціальну сферу. "Сьогодні ми будемо говорити уряду, що для того, щоб сформулювати той бюджет, який би задовольнив соціальну сферу, який би задовольнив профспілки, вони повинні внести ті зміни до Податкового кодексу, які узгодимо ми, народні депутати від вашого імені", - зазначила Продан.

Як додає агентство, представники фракцій «Батьківщина», «Самопоміч» та Радикальної партії також заявили, що не підтримають урядовий проект податкової реформи.

"Були різні уряди, були й авторитарні режими, але хочу відповідально заявити, що такий принизливий для країни, непрофесійний, незбалансований бюджетний режим, який запропонував нам чинний Кабмін - найгірший за весь час існування незалежної України", - заявила Юлія Тимошенко.

За словами депутата від "Самопомичи" Тетяни Острикової, її фракція відмовляється приймати реформу в запропонованій редакції, оскільки у проекті не враховано зауваження від профільного податкового комітету і зміни шкодять малому бізнесу.


Олег Ляшко назвав законопроект Кабміну "грабунком серед білого дня і знищенням економіки".

Навіть у проурядовій фракції "Народний фронт" не всі готові голосувати за реформу і бюджет свого Кабміну.

"Це жах і я буду говорити про це на засіданні фракції, якщо мене будуть слухати. Але голосів 70 у нас десь буде (кількість депутатів у фракції 81, - ред.), це було б неправильно, якби ми не підтримали, - заявив РБК-Україна один із представників фракції.

Останні новини