«Львівська майстерня шоколаду» в Донецьку закрилася

«Львівська майстерня шоколаду» в Донецьку закрилася

«Львівська майстерня шоколаду» в Донецьку закрилася

"Львівська майстерня шоколаду" закриває свою кав'ярню в захопленому бойовиками Донецьку до моменту завершення окупації.

Про це повідомляє один із засновників холдингу "!FEST" Андрій Худо у Facebook.

>

"Львівська майстерня шоколаду" закриває свою кав'ярню в Донецьку", - написав він, наголосивши, що цей бізнес і в Донецьку вівся українською мовою, на засадах українського приватного підприємства, без сплати податей бойовикам.

За словами Андрія Худо, "існування Майстерні шоколаду в період російської окупації в Донецьку – це готовий сюжет для доброго голлівудського фільму".

"Всі ці роки ми відмовлялись від офіційних коментарів, говорили загальні фрази і лиш друзям розповідали, що ж там насправді відбувалось. Ми змушені були так себе поводити, бо життя наших працівників було під ризиком – і це незрівнянно із будь-якими медійними бонусами", - пояснив він.

"Ми працювали, бо все ж мали надію, що ситуація зміниться і треба ще трохи протриматись - місяць, півроку… проте зараз розуміємо, що все це надовго і більше чекати немає сенсу. Та й у зв'язку із останніми подіями, з так званими місцевими медіа та мерами - ризик занадто великий", - додав Худо.

За його словами, "останній простір України в окупованому Донецьку перестав існувати".

"Ми безмежно дякуємо всій команді "Майстерні шоколаду" в Донецьку!", - написав співвласник холдингу "!FEST".

"Віримо, що цей проект оживе з новою силою, коли відновиться українська влада та робитимемо все, щоб забезпечити роботою всіх, хто виявить бажання в інших наших проектах в Україні smile emoticon", - додав Худо.


Він наголосив, що останні півтора роки "Майстерня шоколаду" в Донецьку працювала на українському ПП та сплачувала податки в Україні: "Ми не перереєстровували підприємство за вимогою терористів".

"Майстерня виконувала усі вимоги франшизи: музичний плейлист, спілкування українською мовою – все було так, як воно є у Львові", - додав Худо.

"В майстерні не було цінників в рублях, до останніх днів ми розраховували гостей лише українською гривнею (попри те, що всі решта франчайзингові формати в Донецьку вже давно працюють в рублях)", - зазначив він.

Співвласник холдингу наголосив, що "Майстерня шоколаду" не платила податків та хабарів "місцевим окупаційним владам".

Шоколад зі Львова везли до Дніпропетровська, звідки партнер "Майстерні" забирав продукцію та віддавав перевізникам, які перевозили її до Донецька, що несло свої ризики і втрати.

"Ці два роки назавжди залишаться в наших серцях та українській історії, як приклад безпрецедентного існування бізнесу, який побудований на цінностях", - зазначив Худо.

Останні новини