Deutsche Bank знайшов $10 млрд в підозрілих російських угодах

Deutsche Bank знайшов $10 млрд в підозрілих російських угодах

Deutsche Bank знайшов $10 млрд в підозрілих російських угодах

Німецький Deutsche Bank знайшов більше $10 млрд. у підозрілих операціях, які не були належним чином перевірені на предмет відмивання грошей.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела, знайомі з ходом розслідування.

За даними видання, $4 млрд виявлені у підозрілих операціях, що відносяться до діяльності в Росії, і ще $6 млрд у так званих дзеркальних угодах.

>

Дзеркальні угоди ідентичні операціям, що складається з двох або більше окремих рахунків, контрольованих однією стороною і структурованих для переміщення коштів між юрисдикціями або відмивання грошей.

Подібні операції стали об'єктом уваги Міністерства юстиції США та інших міжнародних регуляторів.

Deutsche Bank у червні почав перевірку угод на $6 млрд на їх відповідність проходження належних механізмів контролю за відмиванням грошей.

Справи стосовно Deutsche Bank розслідують відомства чотирьох країн  і лише в одній Британії банку загрожує стягнення в розмірі сотень мільйонів євро.

Однак найбільший штраф може бути призначений у США: як раніше повідомляло агентство Bloomberg, американський Мін'юст має намір з'ясувати, чи не виробляли російські клієнти банку незаконний обмін рублів на долари і чи не порушувалися при цьому діючі санкції.

Останні новини