Казахстан не вводитиме ембарго відносно України

Казахстан не вводитиме ембарго відносно України

Казахстан не вводитиме ембарго відносно України

Влада Казахстану обіцяє не вводити обмежень на імпорт українського продовольства слідом за Росією.

Про це заявила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торгівельний представник України Наталія Микольська, передає Hubs.

>

За її словами, дані домовленості були досягнуті в ході зустрічі української делегації з казахською стороною в рамках міністерської конференції СОТ, яка проходила в Найробі (Кенія) у грудні.

"Була озвучена позиція про те, що Казахстан не застосовуватиме до України такі обмеження, які застосовує Росія, і не буде виходити із зони вільної торгівлі, яка діє в рамках СНД", - розповіла вона.

Казахстан запевнив українську сторону в тому, що має намір і надалі співпрацювати з Україною за правилами міжнародної торгівлі.

Українська сторона, у свою чергу, попросила представників влади Казахстану і далі скасовувати дії обмежень щодо імпорту українського продовольства, які були введені "Россільгоспнаглядом" і застосовувалися до всіх країн-членів Митного союзу.

Микольська також зазначила, що сторони домовилися активізувати виробничу кооперацію між підприємствами двох країн, щоб виробляти в Україні товари для подальших поставок на ринок Європейського Союзу, а в Казахстані - щоб поставляти на ринки країн Азії.

Нагадаємо, що Держдума РФ припинила дію договору про вільну торгівлю з Україною в рамках ЗВТ СНД.

Верховна Рада прийняла закон, яким дала Кабінету міністрів дозвіл ввести з 1 січня 2016 року дзеркальні санкції проти Росії.


З 1 січня 2016 року розпочнеться дія глибокої та всеосяжної зони вільної торгівлі між Україною та ЄС. Росія вважає, що це несе загрози її ринку, однак ніяких конкретних застережень в ході неодноразових консультації не навела.

Останні новини