Податкова зажадала від «Київстару» мільярда гривень

Податкова зажадала від «Київстару» мільярда гривень

Податкова зажадала від «Київстару» мільярда гривень

   

ДФС вважає, що угоди оператора з фірмою Сергія Курченка були фіктивними.

Державна фіскальна служба зажадала від"Київстару" доплатити 1 млрд гривень податків, пише ЛІГА.net з посиланням на джерела на телекомунікаційному ринку. Президент компанії Петро Чернишов не коментував цієї претензії податкової.

>

Вимога ДФС виникла за результатами позапланової перевірки компанії. Податківці виявили, що за період від початку 2013 року по другий квартал 2014 року на рахунках "Київстару" з'явилося більш ніж 4 млрд грн доходу, походження якого не вдалося встановити. Йдеться про операції з найбільшим мережевим дистриб'ютором тих часів - компанією "Ельбрус". Ця фірма за правління Віктора Януковича нав'язувалася владою як основний дистриб'ютор карток поповнення рахунку і стартових пакетів. "Ельбрус" отримував відсоток від перепродажу карток мобільних операторів реальним дилерам і дистриб'юторам.

Операції "Київстару" і "Ельбрусу" в ДФС вважають фіктивними. Формально мобільний оператор отримав невідомо від кого "подарунок" у вигляді дуже великої суми.

2015 року "Київстар" і "МТС-Україна" виграли в податківців судові розгляди з приводу господарських відносин з "Ельбрусом". Однак у тих позовах суми були незначними: близько мільйона гривень для "МТС" і 37 млн гривень для "Київстару".

З матеріалів справи стало відомо, що "Ельбрус" у свої кращі роки надавав мобільним операторам дуже велику кількість послуг. "Київстару", як випливає з цього рішення, компанія надавала навіть послугу Mistery Shopper (таємний покупець), а також контролювала ціни, за якими відпускали товар оператора в торгових точках.


Нагадаємо, що компанію "Ельбрус" пов'язували із Сергієм Курченком.

Останні новини