У Кабміні хочуть осучаснити пенсії

У Кабміні хочуть осучаснити пенсії

У Кабміні хочуть осучаснити пенсії

Заступник міністра соціальної політики Віталій Мущинін заявляє, що цього тижня повинна завершитися дискусія щодо законопроекту про осучаснення пенсій та він повинен бути внесений до Верховної Ради.

Про це він сказав під час Всеукраїнських зборів ветеранського активу на тему: «Реалізація міжнародно-правових документів щодо соціального захисту людей похилого віку – запорука їх гідного життя».

>

Мущинін зазначив, що на сьогодні Міністерством соціальної політики разом з Пенсійним фондом підготовлено законопроект, який передбачає осучаснення пенсій.

«Мова йде про те, що ми пропонуємо уряду сьогодні встановити єдиний показник середньої заробітної плати. Я поки що не говоритиму про цифри, тому що ще йдуть жваві дискусії. Але на цьому тижні вони повинні бути завершені і законопроект буде внесено до Верховної Ради», ─ сказав представник міністерства.

Як заявив Мущинін, «якщо буде позитивне рішення, ми вже в цьому році майже 3,4 мільйона пенсіонерів підвищимо розміри пенсій в середньому на 284 гривні».

«Це без урахування того, що з 1 грудня ми також будемо перераховувати розміри пенсій», ─ сказав заступник міністра.

Останні новини