Німці відчули смак солідних прибутків: ФРН хоче розвивати українську аграрну індустрію

Німці відчули смак солідних прибутків: ФРН хоче розвивати українську аграрну індустрію

Німці відчули смак солідних прибутків: ФРН хоче розвивати українську аграрну індустрію

  За 11 місяців 2016 року товарообіг сільгосппродукції між Україною та ФРН склав близько 558 млн доларів.

Німецький агробізнес зацікавлений у співпраці з Україною. Про це сказав статс-секретар Міністерства продовольства та сільського господарства ФРН Петер Блезер, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Телеграф".

>

«Такий великий ринок, - країна, яка зробила в минулому році 60 млн тонн зерна з перспективою вийти на 100 млн, - для Німеччини дуже цікавий. Ми вважаємо розумним, з багатьох причин, тісно співпрацювати і продовжувати нашу дружню кооперацію», - сказав Блезер.

Статс-секретар зазначив, що протягом першого дня роботи 82-ї міжнародної аграрної виставки «Зелений Тиждень» у Берліні 20 січня протягом дня він особисто двічі зустрічався з міністром аграрної політики та продовольства України Тарасом Кутовим та українською делегацією, відбулася зустріч з міністром ФРН Крістіаном Шмідтом. «Це показує, що Німеччина має особливі відносини з Україною», - зауважив Блезер.

За словами статс-секретаря, в останні дні він також багато спілкувався з бізнесменами, які працюють в Україні чи з Україною, що зміцнило його в думці, що «Німеччина покладає великі надії на український ринок», в тому числі з таких причин, що економіка країни почала зростати, збільшуються замовлення, у німецьких бізнесменів зростають доходи. Я думаю, Україна пройшла через найважчий етап, залишила позаду; і це кращий меседж, який можна надіслати», - заявив він. Блезер переконаний, що «несправедливість ніколи не залишиться несправедливістю надовго» і що після того, як «вдасться завершити важкий конфлікт, який розпалила не Україна, відкриються нові прекрасні перспективи».


За даними українського Мінагропроду, за 11 місяців 2016 року товарообіг сільгосппродукції між Україною та ФРН склав близько 558 млн доларів, в тому числі експорт – 212,8 млн доларів (зростання на 43,4 млн доларів), імпорт – 345,2 млн доларів (збільшення на 40,7 млн доларів проти показника за аналогічний період попереднього року).

Останні новини