Підвищення пенсій можливе лише в рамках повноцінної пенсійної реформи – Гройсман .

Підвищення пенсій можливе лише в рамках повноцінної пенсійної реформи – Гройсман .

Підвищення пенсій можливе лише в рамках повноцінної пенсійної реформи – Гройсман .

  Прем'єр зазначив, що реформа дасть можливість побудувати справедливу та бездефіцитну пенсійну систему, і вже цього року переглянути розмір пенсій.

  Підвищення пенсій українцям, можливо, вже в цьому році, але тільки в рамках повноцінної пенсійної реформи, заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман у Верховній Раді. "Наступний наш крок – це підвищення пенсій українцям.

>

Але це буде можливо зробити, коли ми проведемо з вами в цій залі, я сподіваюся, найближчим часом, у найближчі місяці, повноцінну пенсійну реформу", - сказав прем'єр.

 За його словами, ця реформа дасть можливість побудувати справедливу та бездефіцитну пенсійну систему, і вже цього року переглянути розмір пенсій. "Але ми знаємо, що і ця реформа стане предметом атак полулистов.

Сподіваюся, що ви не будете її атакувати, а підтримаєте, і вона буде працювати на користь мільйонів українських громадян", - додав глава уряду.

Як повідомляв УНІАН, проведення пенсійної реформи є частиною програми реформ, схваленої Міжнародним валютним фондом для України в березні 2015 року. При цьому, як відзначають в уряді, наша країна не брала на себе зобов'язання перед МВФ підвищити пенсійний вік.

Ключовим завданням реформи є встановлення справедливого розміру пенсійних виплат і врегулювання дефіциту бюджету Пенсійного фонду, який на поточний момент перевищує 140 мільярдів гривень і, за оцінками уряду, може бути ліквідовано до 2024 року.


Останні новини