Посол КНР назвав галузі української економіки, які зацікавили китайських інвесторів

Посол КНР назвав галузі української економіки, які зацікавили китайських інвесторів

Посол КНР назвав галузі української економіки, які зацікавили китайських інвесторів

Китай і Україна повинні разом освоювати міжнародний ринок. Про це заявив Надзвичайний і Повноважний Посол КНР в Україні Ду Вей на прес-конференції з нагоди встановлення 25-річчя дипломатичних відносин між Україною і Китаєм. При цьому він зазначив, що етап, на якому економічні відносини між двома країнами обмежувалися тільки торгівлею, пройшов.

>

За словами Ду Вея, в подальшому Китай і Україна повинні йти шляхом спільної науково-дослідницької діяльності і освоєння нових науково-технічних продуктів, разом освоюючи міжнародний ринок.

«Українська сторона має дуже сильні фундаментальні наукові дослідження. Ви маєте велику перевагу в цьому плані. Проблема в тому, що українській науково-технічній галузі явно бракує фінансування та інвестицій», - зазначив посол КНР, зауваживши, що у Китаю є можливість інвестувати у високотехнологічні розробки і багатий досвід перетворення наукового потенціалу в готові продукти на ринку.

Серед високотехнологічних галузей, в яких Китай зацікавлений у співпраці з Україною, посол зазначив авіабудування, космос, нові матеріали, нові джерела енергії.

Дипломат зазначив, що в багатьох сферах економіки багатства України і Китаю взаємно доповнюють один одного, що дозволяє вести взаємовигідну співпрацю.

Серед особливо привабливих галузей для китайських інвесторів в українську економіку дипломат назвав сільське господарство, транспорт, логістику і енергетику.

Посол Китаю також зазначив логістичний потенціал України, який засновано на вигідному географічному положенні. Водночас він зазначив, що розвинена мережа доріг, наявна в Україні, зараз застаріла, і це заважає реалізації переваг України як держави, що розташована в центрі шляху з континентальної Азії в Європу.


Останні новини