Дорога з Києва до Львова, Ужгорода та Парижу стане зручнішою.

Дорога з Києва до Львова, Ужгорода та Парижу стане зручнішою.

Дорога з Києва до Львова, Ужгорода та Парижу стане зручнішою.
У планах "Укравтодору" будівництво східного об'їзду Тернополя, що стане частиною траси ​GO Highway, яка з'єднає балтійські та чорноморські порти.

"Укравтодор" має намір побудувати східний об'їзд Тернополя, який стане складовою траси GO Highway - її планується в майбутньому прокласти до польського кордону. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Главное.

>

Як повідомили в дорожньому держагентстві, протяжність Східної об'їзної дороги Тернополя складе 8,5 кілометрів. Нова магістраль з'єднає міжнародні дороги М-12 / Е-50 на ділянці Хмельницький-Тернопіль і М-19 / Е-85 на ділянці Дубно-Тернопіль, матиме першу технічну категорію з 4 смугами руху.

За словами радника керівника "Укравтодору" Олександра Кави, нова траса дозволить звільнити Тернопіль від транзитного транспорту і забезпечити зручність проїзду в обхід міста, що поліпшить екологічну ситуацію і зменшить кількість ДТП в місті.

Нова дорога разом з уже існуючим Північним об'їздом Тернополя Р-41 забезпечить проїзд для транзитних машин, які будуть рухатися по майбутній трасі GO Highway з боку Вінниці і Одеси в сторону Львова та польського кордону.

Крім того, об'їзд буде зручним для тих, хто використовує трасу М-19 для поїздок з Києва та інших міст Центральної і Східної України в напрямку зон відпочинку в Карпатах, зазначають в "Укравтодорі".
Проект будівництва Східної об'їзної дороги Тернополя планується реалізувати за рахунок грантових коштів ЄС і кредиту Європейського інвестиційного банку.


Останні новини