Податок на нерухомість заплатять не всі.

Податок на нерухомість заплатять не всі.

Податок на нерухомість заплатять не всі.

  Сплатити податок на житло за минулий рік мають власники квартир площею понад 60 кв м і будинки понад 120 кв м. Також це поширюється на власників будинків і квартир, сумарна площа яких перевищує 180 кв м.

Платіжки від Державної фіскальної служби прийдуть до 1 липня. Їх отримають не всі власники габаритного житла, пише "ЛIГАБiзнесIнформ".

>

Державний реєстр майнових прав, яким користуються податкові органи, заповнений тільки на 25%, розповідає глава Всеукраїнської асоціації БТІ Дмитро Павленко. У нього потрапляють дані про угоди, які були проведені після 1 січня 2013 року. Деякі українці самостійно приносили документи в реєстраційну службу і вносили інформацію про своє майно в електронну базу даних.

"Паперові реєстри бюро технічної інвентаризації ніхто не переводить в електронну форму", - говорить Павленко.

За його словами, це на руку споживачам.

У ДФС обіцяють озвучити кількість розісланих платіжок на наступному тижні. Уже зараз зрозуміло, що розсилка не буде масовою, говорить партнер адвокатської компанії "Золота середина" Марія Швець. Також зазначає, що підставою для сплати податку на нерухомість може бути тільки лист-повідомлення від органів ДФС.

Власники квартир, які отримали "листи щастя", повинні будуть заплатити податки до 28 серпня. Інакше їм загрожує штраф у розмірі 10-20% від суми налога.


Українці платять податок на нерухомість вже кілька років, його розмір встановлюється окремо в кожному населеному пункті. Граничний рівень за минулий рік - 3% від мінімальної заробітної плати за кожен зайвий метр. Місцева влада рідко ухвалюють рішення про оплату населенням "надлишкової" житлоплощі за максимальними ставками. Наприклад, для Києва, Львова, Чернігова, Полтави податок на нерухомість - всього 1% від мінімальної заробітної плати на місяць, а для Одеси і Дніпра - 2%.

 

Останні новини