Google представила нову версію Android

Google представила нову версію Android

Google представила нову версію Android

Android 8.0, під назвою Oreo, була офіційно анонсована. Першими її отримають смартфони Google Pixel і Nexus.

У Google вирішили не проводити супер серйозну презентацію, відповідь на найбільш інтригуюче питання, а саме, про назву системи, дали практично відразу. На сцені з'явився робот з щитом у вигляді печива Oreo, так що хто вгадав - молодець. На вершині сцени показували мультиплікаційний фільм, сюжет якого полягає в битві Oreo-робота з ворогом у вигляді Сонця. І ... це все, презентація зайняла всього пару хвилин! Все це відбувалося під час сонячного затемнення, як і хотіли в Google.


>


">Що принесло оновлення?

«Безпечніше, розумніші, продуктивніше, солодше, як ніколи раніше!»

В "вісімці" нас очікує функція каналів сповіщень, завдяки яким, розробники нададуть користувачам більше свободи над типами сповіщень. Також були додані Notifications Dots (точки сповіщень) на піктограми додатків, вони будуть повідомляти вам про непрочитані повідомлення або інші події, пов'язані з програмою, а якщо ненадовго затримати палець на іконці - можна переглянути текст повідомлення. Крім того, нас порадують режимом "картинки в картинці" (аналог віконного режиму на ПК), що буде дуже актуально для власників планшетів.

 

Крім візуальних змін була значно покращена продуктивність системи, за словами розробників, платформа завантажується в два рази швидше, а фонові програми споживають мінімум ресурсів і енергії.

Робота з текстом стала зручніше, функція копіювання і вставки Smart Text Selection була доопрацьована. Також, система тепер може похвалитися новим самонавчальним антивірусом Google Play Protect.

Останні новини