Стало відомо, скільки і де заробляють українці в Польщі..

Стало відомо, скільки і де заробляють українці в Польщі..

Стало відомо, скільки і де заробляють українці в Польщі..

Так, українські «заробітчани» заплатили в Польщі податків на суму 5 млрд злотих, що в доларовому еквіваленті становить близько 1,39 млрд.

Як показало дослідження, українці заробляють у Польщі близько 2100 злотих або 15 тис. грн (близько $580).

Робочий тиждень триває 54 години. Серед українців — 57,9% робітників-чоловіків, при цьому середній вік становить 33 роки.

>

Зазвичай українці виконують просту фізичну роботу, що не вимагає кваліфікації (70,7%). Найчастіше «заробітчан» беруть на роботу в домашні господарства (37,6%), для виконання будівельних і ремонтних робіт (23,6%), в аграрний сектор (19,3%). Кожен п’ятий українець у сусідній країні працює в сільському господарстві. Як правило, це робота в невеликих фермерських господарствах, найчастіше пов’язана зі збиранням ягід і фруктів.

Також опитування показало, що в середньому українці приїжджають на роботу в Польщу до 9 разів поспіль і працюють близько півроку.

Слід зазначити, що більша частина українців, які приїжджають до Польщі на заробітки, – це люди з вищою або середньою освітою, яким доводиться виконувати роботу нижче від своєї кваліфікації.

Втім, заробітна плата українців, які знайшли сезонну роботу в Польщі, залишається практично незмінною з 2012 року. Тим часом на низьку заробітну плату скаржаться 70% поляків.

Останні новини