Україну чекає бум недорогих електрокарів: машини стануть дешевше, ніж в Європі..

Україну чекає бум недорогих електрокарів: машини стануть дешевше, ніж в Європі..

Україну чекає бум недорогих електрокарів: машини стануть дешевше, ніж в Європі..

  Ринок електромобілів в країні може вирости в два-три рази.

Україна чекає бум електрокарів. Вже зараз по країні їздить більше 4 тис.Електромобілів, при цьому половина з них куплені в 2017 році. За темпами розвиткуринку електрокарів Україна потрапила 
в п'ятірку лідерів в світі. У Четвер 7 грудняРада проголосувала за нульові податки на ввезення електричних машин.
 Це може збільшити попит на них в десятки разів, вважають експерти. Сайт "Сегодня"дізнався, чи варто чекати дешевих електромобілів.
Електрокари стануть дешевше, ніж в Європі
Україна з Нового року звільнить електромобілі від податків: ПДВ - 16,8%, і акцизногозбору - 109 євро. Залишиться тільки збір до Пенсійного фонду - 4,8%.
 
Від ПДВ і акцизу електромобілі звільняються на рік - до 31 грудня 2018 року. Такожпарламент позбавив від ПДВ служби таксі з електромобілями і послуги з прокату та лізингу електричних авто. Однак ці зміни ще повинен підписати президент.
 
У листопаді 2015 року в Україні скасували 10% -е мито на ввезення електрокарів.
Через це в країні в 2016 та 2017 років роках подвоювалась кількість електрокарів.

electric-car-2934945_1920

>



Скасування ПДВ і акцизу дозволить збільшити продажі в десятки разів, вважає Олег Назаренко, 
директор Всеукраїнської автомобільної асоціації дилерів та імпортерів.

Це зробить електромобілі дешевше, ніж в Європі, на 17%, прогнозує співзасновник Tesla Club Ukraine Назар Шимоне-Давида. Наприклад, в Польщі ПДВ на електромобілі - 23%.Зараз в Україну ввозяться в основному підтримані електрокари. Але скасування податківвирівнює їх в ціні з машинами з двигуном внутрішнього згоряння (ДВЗ).

"Спрос на новые автомобили вырастет, потому что цена на электромобиль и машину на бензине выровняется. И водитель выберет электрокар, потому что его не нужно заправлять дорогим бензином. Раньше электромобиль окупал себя за два-три года, теперь его преимущество будет проявляться сразу", – добавляет Назар Шимоне-Давида.

У компанії Electrocars очікують, що ринок електромобілів виросте в два-три рази.
 І  експансія електрокарів стане помітною в обласних центрах і невеликих містах.

Найбільш популярні в Україні електрокари – Nissan Leaf, Ford Focus Electric і Tеsla,але офіційно вони не продаються в країні. 

Поки в Україні продають свої електрокаритільки Mitsubishi, Hyundai та Renault. Ціни на нові машини стартують від 35 тис. доларів.Електрокари з пробігом обходяться в два рази дешевше.

Для офіційних продажів Nissan Leaf або Tеsla одного року скасування ПДВ недостатньо,
 зазначає Кравцов.

"Мы ждем, что на украинский рынок обратят внимание китайские компании", – добавляет он.

Високий попит може спрокувати підняття цін
90% електрокарів, які купують українці - це потримані Nissan Leaf з США.Автодилери купують машини на американських аукціонах. Однак за останні двамісяці вартість авто з пробігом виросла в середньому на 2000 доларів черезпідвищений попит з Європи.
 
Через різке зростання продажів електрокарів кількість цілих машин на аукціонахскоротилося. 
На кінець листопада продали тільки 275 Nissan Leaf, повідомляєголовний виконавчий директор
 Electrocars Олександр Кравцов.
 
Nissan Leaf з пробігом після "обнулення" податків подешевшає на1000 доларів,прогнозує Кравцов. 
Так, електрокар базової комплекції варто в штатах 7-8 тис.доларів.
 Але до його вартості в Україні, крім податків, додаються інші платежі:логістика, портовий збір, який може вирости через попит на електромашини.

2011-284202-2012-ford-focus-electric-14-12-20111

У зв'язку з цим може вирости ринок електрокарів з ушкодженнями - вартість битого автона аукціонах починається від 4-5 тис. доларів. Їх поставляють в Україну і тут ремонтують.Це позитивно

 вплине  на зарядну і сервісну інфраструктуру в країні.

"Спрос на "лифы" на американских аукционах вырастит в разы. Это повлияет на стартовую стоимость. Поэтому, если даже не брать во внимание интерес импортера – для конечного покупателя цена на Leaf с пробегом уменьшится примерно на 1000 долларов. Потому что именно НДС для такого автомобиля – не ключевое. Но для премиум-сегмента – Chevrolet BOLT, Tesla, BMW с пробегом – падение цен будет заметней", – говорит Кравцов.

Але покупці можуть і не відчути скасування податків через підвищений попит,вважає Сергій Боровик, директор з маркетингу Групи компаній "АІС".
 
"Левова частка б/в електро імпортувалася сірими торговцями за сірими схемами. Тобто, вони і раніше практично не платили ПДВ. У таких "дилерів" нічого не зміниться, ні за собівартістю, ні за цінами", – розповідає він.

Ще одне обмеження: з масових б/в поки що доступна для покупки тільки одна модель – Nissan Leaf. Це також обмежує попит на електро. Таким чином, спрогнозувати зміну цін і обсягів достатньо складно, додає Боровик: "Ми думаємо, що тренд зростання ємності б/в електро буде слабо зростаючим, але постійним і довгостроковим".

При цьому ситуація на ринку нових електрокарів також істотно не зміниться, упевнений він. Сьогодні новий невеликий електроавтомобіль B-класу коштує в ЄС близько 30 000 євро. Новий аналог авто з ДВС – від 10 000 євро. Без ПДВ ціна нового електрокара може знизитися до 25-27 тис. євро.

"Погодьтеся, це зниження не змінить ситуацію з мізерним попитом на нові електроавтомобілі", - резюмує Сергій Боровик
.
Що з зарядними станціями для електрокарів
Киянин Богдан Бойко заряджає свій Nissan Leaf будинку від звичайної розетки вісім годин. На роботі чоловік дозаряджати автомобіль біля офісу - це дозволяє збільшитипробіг з 150 км до 250-300 км в день.

"До 80% вона заряджається досить швидко – десь години за два-три. Цього вистачить кілометрів на 100. Решта заряду йде повільно. Загалом, заряд триває годин вісім від звичайної розетки. На заправках можна і за три години зарядити машину", - ділиться Бойко.

0724_electric_car

В Україні досить швидкими темпами розвивається мережа зарядочних станцій,зазначає Сергій Боровик. Активно до електрифікації готується і автобізнес.

"Закупается оборудование для сервиса, закупаются зарядные станции для клиентов. В целом можно говорить о готовности всех заинтересованных сторон к росту парка электромобилей", – говорит он.

Коли електромобілів в країні стало більше, ринок відреагував самостійно - безстимулювання держави з'явилися станції зарядки електрокарів, пояснює Назар Шимоне-Давида. Але до "електрозаправок" держава повинна встановити технічні вимоги, вважаєОлег Родін, директор компанії E-Line, яка встановлює зарядні станції для електрокарів.Так, в Україні поки що мало швидких електрозарядок, які заряджають машину запівгодини.

Наступний крок – виробництво електрокарів в Україні
Держава повинна продовжити пільгові умови для ввезення електромобілів,вважають експерти, а також залучати  в країну виробників.
 
Для цього в Україні потрібно скасувати податки і для виробників електромобілів.Такий крок приверне в країну інвесторів, вважає Олег Назаренко. 

"Авто с ДВС в Украине не делают, потому что производства достаточно в Европе и России. Поэтому Украина может сконцентрироваться на производстве электрокаров и поставлять их в соседние страны, в тот же ЕС", – отмечает Назаренко.

Зі скасуванням податків для виробників в Україні може відродитися вітчизняневиробництво електрокарів. Ще з 50-х років у Львові, Харкові та Запоріжжі вироблялирізного роду електротранспортвід  автомобілів до

електробусів і навіть троллейвози.Періодично в Україні презентують вітчизняні електромобілі, але ще жоден з них незапущений в масове виробництво.

synchronous

Перший український електромобіль Synchronous. Фото: Ecotechnica.com.ua

"У радянські часи електрокари були перспективною розробкою. Масове виробництво в світі почалося п'ять-шість років тому. Україна зі своїми розробками з радянських часів і професійними кадрами має шанс відродити виробництво електрокарів", - говорить Олег Назаренко.

Також в Україні потрібно скасувати податки на імпорт і виробництво електрозаряднихстанцій. Це дозволить розвинути інфраструктуру за містами. Чим більш розвиненою вонабуде, тим більше люди будуть купувати електрокари, не боячись виявитися врозрядженому авто посеред дороги. Для більшого розвитку інфраструктури в Українітакож потрібно міняти будівельні норми, щоб при зведенні торгово-розважальних центрів іжитлових будинків відразу ж передбачали електрозарядкі.

У Міністерстві інфраструктури вже є проект з розвитку електрокарів. Однак близько року він лежить "в столі". Відомство планує скасувати всі податки на ввезення електрокарів до 2021 року. Крім того, в уряді хочуть зробити знижку автодилерам на податок на прибуток і відшкодовувати частину вартості авто покупцеві. Для вітчизняних виробників електромобілів – скасувати ПДВ і ввести пільгову ставку податку на землю до 2028 року; збір до Пенсійного фонду скасують тільки до 2021. Також планують скасувати мито на імпорт комплектуючих для електрокарів і встановити відстрочку від сплати ПДВ на півроку.
 
Останні новини