Китай планує інвестувати в Україну 7 млрд доларів

Китай планує інвестувати в Україну 7 млрд доларів

Китай планує інвестувати в Україну 7 млрд доларів

Китай планує вкласти в українські інвестиційні проекти 7 млрд дол., за результатами чого обсяг торгівлі між країнами може сягнути 10 млрд дол. Про це заявив віце-прем'єр-міністр — міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубівпід час зустрічі урядових делегацій України і Китаю в Києві 9 лютого, йдеться в повідомленні Мінекономрозвитку в Twitter.

>

«Ми разом із китайськими партнерами готуємо проекти з розвитку української портової інфраструктури, з побудови четвертої гілки метро в Києві, мостових переходів у Кременчуці та Миколаєві. Плануємо підписання нової угоди про повітряне сполучення», — зазначив Кубів.

За словами віце-прем'єра, за 11 місяців 2017 року товарообіг між Україною та Китаєм зріс на 19,7% порівняно з 2016-м, і склав 7,05 млрд дол.

Український експорт за цей період зріс на 17,5%, а станом на 1 жовтня 2017 року прямі інвестиції з Китаю в економіку України склали 18,2 млн дол.

Кубів також зазначив, що китайські інвестиції дозволять втілити проекти в аграрному секторі, енергетиці, інфраструктурі, будівництві доступного житла, фінансовому секторі та сфері інновацій.

Як повідомляв «Ракурс», у листопаді 2017 року міністр інфраструктури Володимир Омелян анонсував запуск контейнерного потяга з Європейського Союзу до Китаю територією України.

Останні новини