Стало відомо, на скільки зменшилась купівельна спроможність українців.

Стало відомо, на скільки зменшилась купівельна спроможність українців.

Стало відомо, на скільки зменшилась купівельна спроможність українців.

Попри ріст зарплати купівельна спроможність українців зменшилась. Стало відомо, скільки продуктів може придбати громадянин України за одну мінімальну зарплату.

Про це на своїй сторінці у соцмережі повідомив директор Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

>

Сьогодні, 12 квітня, Олексій Дорошенко заявив, що купівельна спроможність українців за рік зменшилась на цілих 17%. Qltnmcz про людей з невеликими статками.

Експерти Асоціації постачальників торговельних мереж порахували, скільки продуктів можна придбати на мінімальну зарплату. Як відомо, з січня 2017 року вона становила 3200 грн, а січня поточного року - 3723 грн. Варто зазначити, що експерти опирались на офіційні статистичні з початку березня 2017 та 2018 років.

"Як виявилось за підрахунками наших експертів, при покупці ¾ найменувань соціальних продуктів ми змогли придбати у вазі цього року менше, ніж минулого. Розрахунки показали, що за рік купівельна спроможність людей, які отримують доходи до 3723 грн - впала на, із 6147 одиниць вимірювання до 5233. Це при тому, що мінімальна зарплата зросла на 16%, тобто з 3200 до 3723 грн", – наголосив експерт.

Він також зауважив, що підрахунок був проведений за умови, що українець споживає усі продукти з переліку проаналізованих в рівній пропорції. А саме, буряк, моркву, цибулю, картоплю, білий та чорний хліб, яйця, сало, свинину, варену ковбасу, курятину, яловичину, молоко, сметану, вершкове масло, м’які сири, макаронні вироби, борошно, олію, цукор та гречку.


"Тому раціон українців за останній рік знов погіршився, оскільки багато хто переходить на більш дешеві продукти, тобто картоплю та гречку, відмовляючись від білкових продуктів", – підсумував Дорошенко.

Останні новини