Укладена найбільша угода в історії агробізнесу

Укладена найбільша угода в історії агробізнесу

Укладена найбільша угода в історії агробізнесу

Відбулося злиття німецької Bayer AG і американської Monsanto.

Німецька хімкомпанія Bayer AG завершила операцію по злиттю з американською Monsanto Co., світовим лідером у біотехнології рослин, передає Ukr.Media.

«Акціонери Monsanto отримають $128 за одну акцію. У відповідності з вимогами умовного схвалення Міністерства юстиції США, інтеграція Monsanto в структуру компанії Bayer відбудеться після завершення процесу передачі активів компанії BASF в рамках реалізації окремих бізнес-напрямків. Очікується, що сам процес інтеграції почнеться приблизно через 2 місяці».

>

Член правління Bayer Ліам Канден очолить об'єднаний підрозділ Crop Science, як тільки почнеться інтеграція. До цього часу Monsanto буде вести свою діяльність незалежно від Bayer.

Німецька Bayer оголосила про злиття з Monsanto, світовим лідером в біотехнології рослин, в рамках угоди обсягом $66 млрд у вересні 2016 року.

Об'єднана компанія збереже назву Bayer і відмовиться від згадки Monsanto. При цьому бренди продуктів Monsanto збережуть свої назви і стануть частиною портфеля Bayer.

Німецька компанія розраховує, що угода позитивно позначиться на її чистому прибутку в розрахунку на акцію вже в 2019 році. Кошти від запланованого розміщення акцій і облігацій Bayer планує направити на виплату синдикованого кредиту, який компанія взяла для оплати покупки Monsanto.


 

Останні новини