Став відомий найпопулярніший вид бізнесу в Україні

Став відомий найпопулярніший вид бізнесу в Україні

Став відомий найпопулярніший вид бізнесу в Україні

Більшість юридичних осіб при реєстрації обирають основним видом діяльності оптову торгівлю, тоді як більшість фізосіб-підприємців – роздрібну.

Про це повідомляє Opendatabot, платформа для роботи з відкритими даними.

У 2018 році в сфері оптової торгівлі за півроку зареєструвалося 11 869 юридичних осіб, тобто кожне третє підприємство. А роздрібною торгівлею вирішили займатися тільки 880 юросіб, тобто менше 2,5% нових підприємств.

>

Якщо порівнювати з минулими роками, то можна констатувати, що відсоток підприємств оптової торгівлі зростає.

Так, у 2016 році оптовою торгівлею вирішили займатися всього 25,7% наново зареєстрованих підприємств. У 2017 році – понад 29,78%. А в 2018 році “оптовиків” було зареєстровано вже 33,45% від загального числа компаній.

У той же час у фізосіб-підприємців основним видом діяльності протягом багатьох років залишається саме роздрібна торгівля. Частка зайнятих в цій сфері підприємців становить 30-36%.

У топ видів діяльності компаній також увійшли діяльність громадських організацій, будівництво та операції з нерухомим майном.

Серед ФОП популярні види бізнесу крім роздрібної торгівлі – комп’ютерне програмування, оптова торгівля і надання індивідуальних послуг.


 

Останні новини