Смартфони можуть масово подорожчати після успіху iPhone - аналітики

Смартфони можуть масово подорожчати після успіху iPhone - аналітики

Смартфони можуть масово подорожчати після успіху iPhone - аналітики

Виробники смартфонів почнуть піднімати ціни на свої пристрої після успіху iPhone X.

На думку аналітиків, досвід Apple показав, що споживачі готові платити за смартфон більше тисячі доларів. Самі виробники виправдовують подорожчання збільшенням витрат на розробку, поліпшення якості та закупівлю дорогих компонентів.

>

Аналітики вважають, якщо б це залежало виключно від збільшення вартості компонентів, зростання цін не було б таким різким.

«Я, звичайно, згоден з тим, що подорожчання незначною мірою пов’язано із збільшенням вартості компонентів і ускладненням процесу виробництва… але не в такому масштабі, — вважає аналітик CCS Insight Бен Вуд (Ben Wood). — Коли в Apple представили iPhone X за тисячу доларів, вони зробили велику послугу всій галузі. Це дало іншим виробникам більше можливостей».

Так, за останні роки початкова ціна флагманських смартфонів лінійки Samsung Galaxy S збільшилася на 15 відсотків, Huawei P — на 33 відсотки. Найбільш різкий стрибок спостерігається у смартфонів OnePlus: з 2016 року їхній флагман подорожчав на 32,6 відсотка в США і на 42,6 — в Англії. Після виходу iPhone X зростання може продовжитися, відзначають аналітики.

«У міру того, як різко зростає залежність від смартфонів, зростає і якість компонентів, необхідних для задоволення високих вимог продуктивності», — зазначив представник OnePlus.

Останні новини