Нафтогаз знизить ціну на газ для населення

Нафтогаз знизить ціну на газ для населення

Нафтогаз знизить ціну на газ для населення

 Кабінет Міністрів зобов'язав Нафтогаз у серпні знизити ціну на газ для населення ще на 265 гривень.

Нафтогаз, згідно з дорученням прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, зобов'язаний в серпні знизити ціну газу для населення ще на 265 гривень за тисячу кубічних метрів, повідомила пресслужба Кабінету Міністрів у середу, 8 серпня.
 
Згідно з постановою уряду №293 від 3 квітня, з червня Нафтогаз зобов'язаний продавати газ для населення за ціною, яка є найнижчою на одному з чотирьох майданчиків.
 
Це майданчики: Мінекономрозвитку (середня митна вартість імпортованого газу в липні становила 4812 гривень за тисячу кубометрів без ПДВ); Українська енергетична біржа (газ на серпень у липні продався за 4654 гривні за тисячу кубометрів); Нафтогаз (газ для промисловості за передоплатою на серпень за 4640 гривень за тис. кубометрів); за ціною ПСО, що на липень становить 7185 гривень за тис. кубометрів.
 
"Найнижчою виявилася ціна НАК Нафтогаз. Тому ціна газу в серпні для населення, без ПДВ, без тарифів на транспортування і поставку, становитиме 4640 гривень за тис. кубометрів, що менше на 265 гривень від липневої ціни - 4905 гривень", - зазначили в Кабміні.
 
Нагадаємо, Нафтогаз знизив ціну газу для промислових споживачів та інших суб'єктів господарювання на серпень на 7,2-7,5%. Тож ціна на газ цього місяця становитиме 4640-5204 гривні за тис. кубометрів.
 
 
Останні новини