Уряд змінить податок на прибуток

Уряд змінить податок на прибуток

Уряд змінить податок на прибуток

 Верховна Рада хоче спростити ведення бізнесу і скоротити витрати платників податків на виконання своїх зобов'язань.

Відповідний проект закону №3665 зареєстрований в парламенті.

Зокрема законом передбачається, нові правила оподаткування прибутку підприємств, чесне регулювання оподаткування іноземних компаній і прозоре ведення ефективних антіофшорних заходів.

>

Класичні методи виведення капіталу - це прямі об'єкти оподаткування. Закон забезпечить протидію зловживань податковими конвенціями, так як податок на виведений капітал не належить до таких.

Також, в документі передбачено пункт, що контролюючі органи зможуть застосовувати ефективні методи адміністрування податків. Сюди можна віднести автоматизований аналіз податкової інформації та перевірки інформаційних технологій.

Нагадаємо, що з 18 березня 2020 по 31 травня 2020 року було введено заборону на проведення д окументальних і фактичних перевірок . Потім мораторій продовжили до кінця карантинних заходів, а зараз парламентарі хочуть повернути позапланові перевірки.

Також ми писали про те, що вартість гаджетів підніметься на 5 відсотків. Це станеться після того, як Міністерство економіки введе новий податок з покупки кожної одиниці подібних товарів.


 

Останні новини