Бізнесу в Україні дадуть дешеві кредити: названо фінансовий майданчик

Бізнесу в Україні дадуть дешеві кредити: названо фінансовий майданчик

Бізнесу в Україні дадуть дешеві кредити: названо фінансовий майданчик

 Кабінет міністрів прийняв рішення для запуску держпрограми з підтримки підприємництваю

Німецько-український фонд стане майданчиком для програми кредитування бізнесу, яку раніше анонсував президент Володимир Зеленський. Як повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України, цей фонд передали в управління Міністерству фінансів, а контролювати його роботу буде Національний банк (НБУ).

>

"Прийнято рішення про передачу фонду в повне управління Мінфіну з метою поділу функцій управління і здійснення регуляторного нагляду за діяльністю Фонду. Це дозволить уникнути конфлікту інтересів і підвищити ефективність використання коштів. Фахівці міністерства здатні активізувати роботу Фонду та надати бізнесу країни необхідні кошти під реалістичні, корисні і вигідні проекти" , – сказав прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Засновниками Фонду є НБУ і уряд в особі Міністерства фінансів. Раніше 50% статутного капіталу Фонду належали Кабінету міністрів, інші 50% – Національному банку. Але після прийняття депутатами закону про "спліт" НБУ відповідно отримав повноваження з регулювання та нагляду за діяльністю небанківських фінансових установ, до яких відноситься і Німецько-український фонд. Тому тепер НБУ не може одночасно виступати його власником.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Олексій Гончарук поінформував, що програма з підтримки малого і середнього підприємництва запрацює з 1 лютого 2020 року. Вона передбачає доступне кредитування під 5-9% річних і є першим етапом оголошеної президентом Зеленським держпрограми "Повертайся і залишайся".


 

Останні новини