У Кабміні пояснили співпрацю УЗ з німцями

У Кабміні пояснили співпрацю УЗ з німцями

У Кабміні пояснили співпрацю УЗ з німцями

Україна не збирається продавати або здавати в оренду залізницю, у Deutsche Bahn говорять про консалтинг.

Державну Укрзалізницю не продаватимуть або здаватимуть в оренду німецькому оператору Deutsche Bahn. Про це на Українському сніданку в Давосі у четвер, 23 січня, сказав міністр інфраструктури Владислав Криклій.

>

Раніше прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що УЗ хочуть віддати в управління німцям на 10 років.

"Зараз не йдеться про продаж власності або здачі в оренду. Ідеться про стратегічне партнерство", - наголосив Криклій.

За його словами, Deutsche Bahn може поділитися своїми даними, досвідом і напрацюваннями.

"Ми максимум повинні перейняти, щоб у нас були такі ж прозорі процедури, щоб не було корупції, щоб була "німецька точність" в підходах і плануванні. Як результат ми повинні отримати зовсім іншу якість як вантажних перевезень, так і пасажирських", - зазначив міністр.

На питання про те, чи буде Deutsche Bahn призначати керівника УЗ і чи планується поставити на керівні посади 15 топ-менеджерів від німецької компанії, Криклій відповів: "Ми говоримо поки про консультації та про партнерство. Надалі будемо розглядати різні сценарії. Але ми будемо захищати інтереси України - що нам вигідно і що ні. Також ми не відмовляємося від планів щодо IPO".


Як повідомляє ТАСС, у Deutsche Bahn заявили, що будуть надавати консультативні послуги Укрзалізниці, підписання договору про наміри заплановано на початок лютого.

Раніше стало відомо, що Укрзалізниця буде співпрацювати з Deutsche Bahn. У Давосі міністерство інфраструктури підписало Меморандум про взаєморозуміння із залізничним оператором Німеччини Deutsche Bahn.

 

Останні новини