Лоукостер Wizz Air може зайнятися внутрішніми авіаперевезеннями: деталі

Лоукостер Wizz Air може зайнятися внутрішніми авіаперевезеннями: деталі

Лоукостер Wizz Air може зайнятися внутрішніми авіаперевезеннями: деталі

  Мінінфраструктури хоче розвивати дешеві внутрішні авіаперельоти.

Міністерство інфраструктури запропонувало угорської авіакомпанії Wizz Air подумати про вихід на український ринок внутрішніх авіаційних перевезень, адже пасажиропотік українських аеропортів серйозно виріс. Про це повідомили в прес-службі Мінінфраструктури.

>

Нарощування частки лоукост-авіакомпаній на українському ринку авіаперевезень в Мінінфраструктури вважають пріоритетним завданням.

"Зростання пасажиропотоку через аеропорти України є важливим показником економічного розвитку. Ми реалізуємо комплекс заходів для подальшого успішного розвитку авіаційної галузі, зокрема, в найближчих планах – модернізація аеропортів в Дніпрі, Ізмаїлі, підготовка проекту будівництва аеропорту в Мукачеві. Важливим завданням є збільшити частку лоукостів на авіаційному ринку України в 2020 році до 45%", – заявив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

У прес-службі міністерства розповіли, що міністр зустрівся з засновником і головним виконавчим директором авіакомпанії Wizz Air Джозефом Вараді.

Криклій запропонував Вараді активізувати діалог щодо виходу компанії Wizz Air на ринок внутрішніх авіаперевезень. У відповідь Вараді повідомив про плани авіакомпанії за присутністю на українському ринку, і зазначив, що Wizz Air готова до конструктивного діалогу, розповіли в прес-службі.

Нагадаємо, Wizz Air в квітні 2015 року закрила свою дочірню компанію в Україні Візз Ейр Україна через нестабільність на сході України, девальвації, непередбачуваного курсу гривні. У 2018 році Wizz Air успішно відновила з України, забезпечивши перельоти 1,5 млн пасажирів на своїх рейсах в/з України. Однак роботу дочірньої компанії так і не було перезапущено.


Раніше сайт "Сьогодні" писав про те, що українська авіакомпанія SkyUp Airlines з жовтня минулого року відкрила нові внутрішні рейси – з Києва до Харкова, Львова та Запоріжжя, і зі Львова до Харкова. При цьому називалися орієнтовні ціни на квитки. Так, квиток на рейс Київ – Харків коштував від 498 грн, на рейс Харків – Львів – від 639 грн, а Київ – Запоріжжя – 498 грн.

Крім того, ми писали про те, як 15 березня 2019 року, аеропорт Ужгорода відновив роботу після трирічної перерви. Повітряна гавань прийняла перший рейс авіакомпанії "Мотор Січ", виконаний з Києва. Проте 10 травня стало відомо, що компанія "Мотор Січ" припинить виконання рейсів. Таке рішення в компанії пояснили нерентабельністю рейсів в напрямку Закарпаття. Квиток на рейс коштує від двох тисяч гривень. Крім того, маршрут передбачає двогодинну пересадку у Львові.

Правда, влітку авіасполучення Ужгорода із столицею відновили. У місцевій облраді сказали, що влада, жителі та гості Закарпатській області зацікавлені в авіаційному сполученні зі столицею, але відзначили, що жителів Ужгорода не влаштовує та обставина, що літак вирушає до Києва по п'ятницях, коли всі офіційні установи в столиці завершують робочий тиждень, і по суті не можна вирішити жодного ділового питання.

 

Останні новини