У МВФ назвали обнадійливим діалог із Києвом щодо програми на $5,5 млрд

У МВФ назвали обнадійливим діалог із Києвом щодо програми на $5,5 млрд

У МВФ назвали обнадійливим діалог із Києвом щодо програми на $5,5 млрд

 Міжнародний валютний фонд продовжує перебувати в активному діалозі з Києвом щодо нової програми розширеного фінансування (EFF) і називає його конструктивним та обнадійливим.

Про це заявив під час брифінгу в Вашингтоні директор пресофісу МВФ Джеррі Райс, повідомляє Укрінформ.

>

«Наразі відбувається дуже активний діалог у контексті погодженої між МВФ і Україною програми загальною сумою $5,5 млрд», - зауважив представник Фонду на запитання Укрінформу, чи може вплинути відтермінування земельної реформи в Україні на нову програму.

Він назвав дискусії з українською стороною «активними й конструктивними» та висловив сподівання, що вони «досягнуть прогресу».

При цьому Райс підкреслив, що затвердження програми EFF для України наразі залишається «предметом розгляду для виконавчої ради Фонду», однак зазначив, що поки не може назвати конкретної дати засідання Ради з українського питання. При цьому він нагадав, що Україна має виконати попередні умови.

«Основний фокус цієї програми зосереджений на кількох пунктах: зміцненні верховенства права, боротьбі з корупцією, посиленні конкурентного середовища, відкритості ринків, зменшенні ролі держави та олігархів, продовженні розсудливої фіскальної політики з метою забезпечення стійкого розвитку в середній перспективі, а також незалежності й фінансової стабільності Центробанку», - зауважив Райс.


 

Останні новини