Ринок землі відкладають

Ринок землі відкладають

Ринок землі відкладають

 Нові правки до законопроєкту "Про обіг земель сільськогосподарського призначення" передбачають відстрочення запуску ринку до 1 липня 2021 року.

Про це заявила заступник голови фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук після засідання фракції за участю президента Володимира Зеленського.

>

"Початок ринку землі відкладається до 1 липня наступного року.

Він буде стартувати з продажу тільки паїв, які належать приватним власникам. Мова не буде йти, як мінімум у перші два роки дії ринку, про державні та комунальні землі", - сказала нардеп, пише "Інтерфакс-Україна"

Також зменшать максимальну концентрацію землі для фізичних осіб на перші два роки - до 100 га в одні руки.

"Після двох років зможуть вже і юридичні особи купувати. І там поріг буде таким, як зараз (у законопроєкті - Gazeta.ua) - 10 тис. га в одні руки", - пояснила Кравчук.

Це дозволить поетапно впроваджувати земельний ринок і дивитися, як він буде працювати.

"Якщо потрібно, ми зможемо вносити правки. Але це досить збалансована модель. І вона враховує те, що дійсно у найближчі місяці у нас не буде приваблива економічна ситуація.

Але потім, наступного року, коли вже запрацює ринок землі, це буде таким трампліном і допоможе Україні піти на економічний стрибок", - заявила нардеп.


Міжнародний валютний фонд пропонує Україні дві умови для нової програми фінансування - ухвалити законопроєкти про вдосконалення системи регулювання банківської системи та земельну реформу.

 

Останні новини