Країни ОПЕК+ збільшать скорочення видобутку нафти

Країни ОПЕК+ збільшать скорочення видобутку нафти

Країни ОПЕК+ збільшать скорочення видобутку нафти

Скорочення збільшаться через необхідність компенсувати недостатнє стримання видобутку нафти в травні і червні.

Із серпня країни ОПЕК+ збільшать рівень утримання видобутку нафти, щоб компенсувати недостатнє скорочення в травні і червні. Про це перед початком засідання моніторингового комітету ОПЕК+ в середу, 15 липня, сказав міністр енергетики Саудівської Аравії Абдель Азіз бен Сальман, пише ТАСС.
  
"Я думаю, що в серпні ефективна квота складе близько 8,2 млн б / д. Таким має бути скорочення видобутку, щоб компенсувати недоскорочення в травні", - сказав він.
 
При цьому міністр відзначив, що цей обсяг ще не враховує недоскорочені обсяги в червні.
 
Міністр також підтвердив, що в червні учасники угоди виконали умови за домовленостями на 107% від плану. Але такого результату вдалося досягти завдяки додатковому скороченню видобутку в королівстві, ОАЕ і Кувейті. "Без цих зусиль ефективний рівень виконання угоди склав близько 95%", - підсумував він.
 
У свою чергу, глава Міненерго РФ Олександр Новак заявив, що головні труднощі на ринку нафти вже позаду, пише Інтерфакс.
 
"Максимальні труднощі, пов'язані з падінням попиту, позаду. Намітилися ознаки відновлення попиту, числа перельотів, продажів автомобільного палива, при цьому є ймовірність другої хвилі, що може спричинити ризики для споживання", - сказав він.
 
"Реалізація нового етапу скорочень не знімає з країн-учасниць відповідальності за компенсації нескорочених в травні і червні обсягів", - пояснив він.
 
Відзначимо, в червні світові поставки нафти впали до дев'ятирічного мінімуму.
 
Останні новини