Україна та ЄС підписали угоду про Спільний авіаційний простір

Україна та ЄС підписали угоду про Спільний авіаційний простір

Україна та ЄС підписали угоду про Спільний авіаційний простір

Між Україною та Європейським Союзом підписано угоду про Спільний авіаційний простір. Укладення угоди відбулося 12 жовтня в межах 23-го Саміту Україна — ЄС в присутності Президента України Володимира Зеленського, Президента Європейської Ради Шарля Мішеля та Президента Європейської Комісії Урсули фон дер Ляєн.

>

«Угода про Спільний авіаційний простір — це «авіаційний безвіз» одночасно для українських та європейських авіаперевізників. Україна отримає такі самі можливості, правила й стандарти в галузі авіаперевезень, як і в держав-членів Євросоюзу. Ми «створюємо Європу» на українському авіаційному ринку. Уряди України та країн ЄС більше не надаватимуть призначення на той чи інший маршрут. Авіаперевізники зможуть самі домовлятись про можливість рейсів та їх кількість напряму з аеропортами», — Денис Шмигаль.

Глава українського Уряду зауважив, що конкуренція між авіаперевізниками, як у Європі, — це один із суттєвих факторів зниження цін на квитки. Тож угода відкриє для українців більше можливостей та напрямків для подорожей.

Відповідно до положень Угоди, сторони встановлять Спільний авіаційний простір між Україною та ЄС на основі рівних правил безпеки авіації, управління повітряним рухом, соціальних прав працівників, електронних систем бронювання, захисту довкілля та забезпечення прав споживачів.

Останні новини